Homepage AfrikaEgypte Tip: Visum aanvragen voor Egypte

Tip: Visum aanvragen voor Egypte

door Romy
Visum

Ga je op vakantie naar Egypte? Dan heb je een visum nodig! Er zijn verschillende soorten visums, zoals een werkvisum, een emigratie visum en een toeristenvisum. Als je op vakantie gaat naar Egypte, dan heb je een toeristenvisum nodig. In dit artikel vind je informatie over het visum en tips over hoe je deze het eenvoudigst aan kunt vragen.

Waarom heb je een visum nodig?

Mocht je voorheen enkel nog binnen Europa hebben gereisd, dan is het aanvragen van een visum misschien nieuw voor je. Als je reist binnen Europa heb je meestal geen visum nodig. Een geldig paspoort is dan voldoende. Als je van plan bent om buiten Europa te gaan reizen, dan kan het voorkomen dat je wel een visum nodig hebt om het land te kunnen bezoeken. Het land dat je bezoekt wil graag controleren wie het land bezoekt, hoelang diegene er verblijft en wanneer diegene het land weer verlaat. Een visum is eigenlijk een officiële reistoestemming van de immigratiedienst van het desbetreffende land, waarmee je het land in mag reizen. Deze toestemming heb je dan voor een bepaalde tijd.

E-Visum Egypte

Een e-visum is een digitaal visum. Het visum krijg je per mail toegestuurd. Het is mogelijk om Egypte te bezoeken met een e-visum en met een “hard copy” visum. Een hard copy visum kun je in Egypte zelf kopen. Bij aankomst op het vliegveld tref je een loket, waar je het visum kunt aanschaffen. Zelf vonden wij het fijner om het visum vooraf al te regelen, zodat je niet ter plekke te horen krijgt dat je het land niet in mag. Bovendien is het eenvoudiger én sneller om het visum online aan te vragen, omdat je dan niet in een lange rij hoeft te gaan staan.

Een andere naam voor e-visum, is ETA. ETA staat voor Electronic Travel Authorisation.

Geldigheid van het visum voor Egypte

Een toeristenvisum voor Egypte is 90 dagen geldig. In deze 90 dagen mag je maximaal 30 dagen achter elkaar verblijven in het land. Als je langer dan 30 dagen wilt blijven, ben je dus genoodzaakt om tussentijds het land te verlaten en vervolgens weer terug te komen. Mocht je een visum hebben aangevraagd en wijzigen jouw reisplannen? Dat is geen probleem als de aankomst en vertrekdatum maar binnen de periode van 90 dagen vallen.

Egypte - Marsa Alam

Voorwaarden e-visum Egypte

De allerbelangrijkste voorwaarde voor het aanvragen van een visum is dat je bezit over een geldig paspoort. Daarnaast willen ze ook alvast weten waar je gaat verblijven in Egypte. Mocht je een rondreis gaan maken dan is het handig om het eerste hotel alvast te boeken, zodat je aan kunt geven waar je de eerste nacht verblijft. Blijf je op één plek? Dan kun je gewoon dit adres doorgeven. Tenslotte moet je aan kunnen tonen dat en wanneer je het land weer verlaat. Zorg dus dat je je vliegtickets bij de hand hebt.

Geldigheid paspoort

Zoals ik hierboven aangegeven, is het hebben van een geldig paspoort belangrijk om het Egypte binnen te komen. Bij aankomst wordt je paspoort dan ook meteen gecontroleerd. In Egypte moet je paspoort niet alleen geldig zijn om de dag dat je in het land aankomt, maar ook nog acht maanden daarna. Reken van te voren dus goed uit of je paspoort bij aankomst nog acht maanden geldig is. Is dit niet het geval? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan, voordat je het visum aan vraagt. Gebruik vervolgens de nieuwe paspoort om het visum aan te vragen.

Visum aanvragen via de Egyptische overheid

Je hebt de mogelijkheid om een visum aan te vragen via de website van de Egyptische overheid, namelijk  visa2egypt.gov.eg. Een nadeel aan deze website is dat je alleen kunt betalen met een creditcard. Bovendien is de website niet beschikbaar in het Nederlands. Mocht je dat geen probleem vinden, dan kun je de stappen van het aanvraagformulier doorlopen en online betalen. De prijs bedraagt $ 25,- per persoon voor een ‘single entry’. Het visum ontvang je per mail.

Visum aanvragen voor Egypte met iDeal of Pay Pal

Beschik je niet over een creditcard en vind je het fijner om via een Nederlandse website een visum aan te vragen? Dat kan op VisumBuitenland.nl. De eerste stap is het invullen van de vragenlijst. Dat duurt ongeveer vijf minuten. Zodra je dit formulier hebt ingevuld, betaal je voor het visum. VisumBuitenland.nl biedt de mogelijkheid om met iDeal, Bancontact, PayPal en creditcard je betaling te voldoen. Zodra de betaling is voldaan, ontvang je jouw aangevraagde visum per e-mail. Dit kan enkele dagen duren. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het visum uit te printen! De kosten van een visum voor Egypte bedragen € 34,95,- per persoon voor een ‘single entry’.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.