Homepage AfrikaKaapverdiëSal Beste reistijd: Sal, Kaapverdië

Beste reistijd: Sal, Kaapverdië

door Romy
Beste reistijd Sal

Beste reistijd Sal

Hieronder vind je informatie over de beste reistijd, de gemiddelde temperatuur en de hoeveelheid neerslag voor Sal, Kaapverdië. Over het algemeen zijn de temperaturen op Sal gedurende het hele jaar zeer aangenaam. Op Sal is er sprake van een tropisch savanne klimaat. Dit is één van de tropische klimaten waarbij het minste regen valt. Toch zijn er enkele maanden per jaar dat er wel regen valt. Naast deze regenseizoenen zie je op Sal ook de gevolgen van het woestijnklimaat. Dit heeft het eiland te wijten aan haar ligging. In deze periodes heerst er erge droogte. Verder raast de zeewind constant over Sal, die voor wat koelte zorgt.

Klimaat Sal

ºCRegenZonZee ºC
Jan25☀☀22
Feb25☀☀☀22
Mrt25☀☀☀22
Apr26☀☀☀23
Mei26☀☀☀23
Jun27☀☀☀24
Jul28☀☀25
Aug29☀☀26
Sept30☀☀27
Okt29☀☀☀26
Nov28☀☀☀25
Dec26☀☀23

Legenda

weinig regen

☂☂

soms regen

☂☂☂

vaker regen

weinig zon

☀☀

soms zon

☀☀☀

veel zon

De klimaattabel is samengesteld door klimaat informatie van diverse websites met elkaar te vergelijken. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De tabel geeft informatie over de gemiddelde temperatuur, de hoeveelheid regen, het aantal zonuren en de zeewater temperatuur in de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december.

Van juli tot en met september is het erg heet op Sal. Ook valt er af en toe een bui. In december en maart hangen er in plaats van regenwolken veel stofwolken boven het eiland. Deze kunnen de zon dan ook verbergen. De beste reistijd om Sal te bezoeken is eigenlijk vanaf oktober tot en met midden december en van april tot en met juni. De temperatuur is dan goed en er valt bijna geen regen. Gedurende deze periode is er ook genoeg te beleven op het eiland. Benieuwd naar wat er zoal te doen is? Kijk dan snel hier!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.