Homepage AfrikaMarokkoMarrakech Beste reistijd: Marrakech, Marokko

Beste reistijd: Marrakech, Marokko

door Romy
Beste reistijd Marrakech

Marrakech of Marrakesh is gelegen in het westen van Marokko en is één van de vier koningssteden van dit land. De drie anderen koningssteden zijn Fez, Rabat en Meknes. De oude binnenstad van Marrakech, die erg populair is onder toeristen, wordt de Medina genoemd en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ben jij van plan om binnenkort naar Marrakech te reizen voor een stedentrip of een vakantie? In dit artikel vind je informatie over het klimaat en de beste reistijd.

Klimaat Marrakech

In Marrakech heerst een subtropisch woestijnklimaat. Dat betekent dat het er in de zomer erg heet kan worden en dat de winters mild zijn. In de zomer waait de Sahara wind door de stad, die zorgt voor hoge temperaturen en soms ook zandstormen. De rest van het jaar zijn de dagen zacht. ‘s Nachts kan het wel afkoelen. Vooral in de wintermaanden, want dan kan de temperatuur zelfs dalen tot net boven het vriespunt, terwijl het overdag nog gewoon 20º Celsius is! Regen is het hele jaar door vrij schaars. Er valt jaarlijks slecht 240 millimeter. Als het regent dan is dat voornamelijk in de periode van oktober tot en met mei. Het zijn vooral fikse korte buien.

Weer tabel

ºCRegenZonZee ºC
Jan18☀☀☀
Feb20☀☀☀
Mrt22☀☀☀
Apr24☀☀☀
Mei27☀☀☀
Jun31☀☀☀
Jul36☀☀☀
Aug36☀☀☀
Sept32☀☀☀
Okt27☀☀☀
Nov22☀☀☀
Dec19☀☀☀

Legenda

weinig regen

☂☂

soms regen

☂☂☂

vaker regen

weinig zon

☀☀

soms zon

☀☀☀

veel zon

De klimaattabel is samengesteld door klimaat informatie van diverse websites met elkaar te vergelijken. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De tabel geeft informatie over de gemiddelde temperatuur, de hoeveelheid regen, het aantal zonuren en de zeewatertemperatuur in de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december.

Beste reistijd Marrakech

De beste maanden om Marrakech te bezoeken zijn de maanden in het voorjaar en in het najaar, namelijk van maart tot en met mei en van september tot en met november. In deze periodes zijn de temperaturen aangenaam en is het niet te warm. Af en toe, voornamelijk in maart en november, valt er een bui. Wil je Marrakech liever in de winter bezoeken? Dat kan ook prima! Neem dan wel iets warms mee voor in de avond en de nacht.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.