Homepage AziëIndonesië Beste reistijd: Bali, Indonesië

Beste reistijd: Bali, Indonesië

door Romy
Beste reistijd Bali

Bali behoort net als Java tot Indonesië en is erg populair onder toeristen. Bali staat met name bekend om haar stranden, rijstvelden en tempels. Ben je van plan om binnenkort te vertrekken richting Bali? In dit artikel vind je meer informatie over het klimaat, de hoeveelheid regen, de zeewatertemperatuur en de beste reistijd voor Bali.

Klimaat Bali

Een groot gedeelte van het eiland is bedekt met tropisch regenwoud. Bali kent dan ook een tropisch klimaat. Zoals de meeste tropische bestemmingen heeft Bali een nat en een droog seizoen. Het regenseizoen duurt van oktober tot en met maart. In deze periode ligt de luchtvochtigheid een stuk hoger en regent het elke dag wel een keer. Het droge seizoen duurt van april tot en met september. De temperaturen op Bali zijn het gehele jaar door vrij constant. Wel kan er zo’n 5ºC verschil zijn tussen de temperaturen in het noorden en het zuiden van Bali, waarbij het in het zuiden over het algemeen warmer is.

Weer tabel

ºCRegenZonZee ºC
Jan30☂☂☂☀☀29
Feb30☂☂☂☀☀29
Mrt31☂☂☂☀☀☀29
Apr31☂☂☂☀☀☀29
Mei31☂☂☂☀☀☀29
Jun30☀☀☀28
Jul29☀☀☀27
Aug30☀☀☀27
Sept31☀☀☀27
Okt31☂☂☀☀☀28
Nov31☂☂☂☀☀29
Dec31☂☂☂☀☀29

Legenda

weinig regen

☂☂

soms regen

☂☂☂

vaker regen

weinig zon

☀☀

soms zon

☀☀☀

veel zon

De klimaattabel is samengesteld door klimaat informatie van diverse websites met elkaar te vergelijken. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De tabel geeft informatie over de gemiddelde temperatuur, de hoeveelheid regen, het aantal zonuren en de zeewatertemperatuur in de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december.

Beste reistijd Bali

De beste maanden om Bali te bezoeken zijn juni tot en met september. De temperaturen lopen tijdens deze maanden niet te hoog op, maar de zon schijnt wel volop! Bovendein valt er tijdens deze periode weinig regen. Als er regen valt, is het vaak een korte bui, die veelal ‘s nachts valt. Mocht je buiten deze periode naar Bali af willen reizen, dan zou je mei en oktober ook nog kunnen overwegen. Deze maanden zijn wel wat regenachtiger, maar het is nog steeds heerlijk warm en zonnig!

Beste tijd om te duiken op Bali

Het hele jaar door zijn er manta’s te spotten rondom Bali, vooral in de buurt van Nusa Lembongan en Nusa Penida. Over het algemeen is april tot en met november de beste tijd om te duiken op Bali. Omdat deze maanden vooral buiten het regenseizoen vallen, heb je beter zicht.

De Mola Mola (Maanvis) , die je voornamelijk rondom Nusa Penida kunt spotten, vind je er vooral tussen juli en oktober.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.