Homepage AziëIndonesiëBali Wat te doen in Lovina Beach: Bezienswaardigheden

Wat te doen in Lovina Beach: Bezienswaardigheden

door Romy
Lovina

In het noorden van Bali, aan een zwart strand, ligt het plaatsje Lovina Beach. Het dorpje staat bekend om de grote groepen dolfijnen die voor de kust zwemmen en die met een bootje kunnen worden gespot. Toch zijn er in de buurt van Lovina Beach nog een aantal bezienswaardigheden, zoals een aantal tempels en watervallen.

Dolfijnen spotten

In de vroege morgen, net na zonsopkomst, vertrekt ons bootje vanaf het strand de zee op. Voor een paar euro per persoon kunnen we mee op een bootje. Je merkt direct dat de meeste toeristen Lovina Beach bezoeken om dolfijnen te spotten, want het is al erg erg druk op het water. We hoeven niet lang te wachten tot de eerste dolfijn wordt gespot. Op ongeveer vijftig meter afstand horen we een kapitein schreeuwen “DOLPHINS!”; met als gevolg dat alle bootjes in volle vaart op de dolfijnen af varen. Dit tafereel herhaalt zich keer op keer en we krijgen meerdere malen de kans om de dolfijnen te spotten. Na ongeveer een uur varen we terug naar de kust.

Het dolfijnen spotten is een leuke ervaring als je nog nooit eerder dolfijnen hebt gespot in het wild. Jammer genoeg haalt de grote drukte de spontaniteit van de ervaring af.

Lovina Beach dolfijnen Dolfijnen LovinaLovina Beach dolfijnen

Tempels in en rondom Lovina Beach

Pura Segara Lovina

Vlakbij het strand van Lovina Beach ligt het Hindoeïstische tempelcomplex Pura Segara Lovina. Hoewel het geen hele bijzondere ervaring is, is het leuk om een keer over het complex te wandelen.Pura Segara Lovina

Ulun Danu Bratan Tempel

Met een gehuurde scooter bezochten wij de veel afgebeelde Ulun Danu Bratan Tempel. Binnen een uurtje (vanaf Lovina) door de bergen kwamen we aan op de plek van bestemming. Hoewel het in Lovina mooi weer en lekker warm was, is het bij de tempel aanzienlijk kouder. De tempel ligt namelijk op ongeveer 1200 meter hoogte in het Bratan-meer. Voor enkele euro’s kun je het complex bezoeken. Eenmaal binnen kwamen er achter dat het een stuk kleiner was dan we verwachten, maar het bezoekje was toch de moeite waard.

Lovina Bali

Watervallen

Op de weg van Lovina Beach naar de Ulun Danu Bratan Tempel kom je verschillende watervallen tegen die je tegen kleine vergoeding kunt bezoeken. Let op: de watervallen bevinden zich niet direct aan de openbare weg en daarom moet je behoorlijk wat trappen af (en op) lopen om de waterval te bereiken.

Waterval bali