Homepage AziëIndonesië Gili Trawangan

Reisblog Gili Trawangan

Op deze pagina vind je allerlei informatie over Gili Trawangan. Ben je van plan om af te reizen en op vakantie te gaan naar deze bestemming? Lees dan snel verder! Je vindt op TRAVELDIARY.NL diverse artikelen en reisblogs over Gili Trawangan. Je leest bijvoorbeeld wat te doen, over de verschillende bezienswaardigheden die deze bestemming te bieden heeft, over de beste reistijd, waar je lekker en goedkoop kunt eten en drinken, hoeveel je budget je moet incalculeren en soms ook over accommodaties en hotels.

Gili Trawangan, gelegen in Indonesië, is de grootste van de drie Gili eilanden. Naast Gili Trawangan bestaat deze eilanden groep uit nog twee andere eilanden, namelijk Gili Air en Gili Meno. Alle drie deze eilanden behoren tot de Kleine Soenda-eilanden  en liggen ten oosten van Bali en ten westen van Lombok. De eilanden zijn per boot bereikbaar vanaf Bali en Lombok. Er is geen vliegveld aanwezig.

Op het eiland Gili Trawangan is geen auto-verkeer. Het is een klein eiland waar iedereen zich te voet of per fiets (en sommige per ezel) verplaatst. Van de Gili eilanden is Trawangan veruit het meest toeristisch. Het eiland wordt vooral bezocht door duikers en strandliefhebbers. Overnachten kan in verschillende hotels die vaak kleine lodges of bungalowtjes aanbieden. De prijzen zijn iets hoger dan op Bali, maar voor Nederlandse begrippen nog steeds laag. Langs het strand zijn tientallen restaurantjes en barren, waar live (reggae) muziek wordt gedraaid, te vinden.