Homepage AziëIndonesië Java

Reisblog Java

Op deze pagina vind je allerlei informatie over Java. Ben je van plan om af te reizen en op vakantie te gaan naar deze bestemming? Lees dan snel verder! Je vindt op TRAVELDIARY.NL diverse artikelen en reisblogs over Java. Je leest bijvoorbeeld wat te doen, over de verschillende bezienswaardigheden die deze bestemming te bieden heeft, over de beste reistijd, waar je lekker en goedkoop kunt eten en drinken, hoeveel je budget je moet incalculeren en soms ook over accommodaties en hotels.

Java, het dichtstbevolkte eiland van Indonesië, is ruim drie keer zo groot als Nederland. Er wonen meer dan 145.000.000 mensen op het eiland. De hoofdstad van Indonesië, namelijk Jakarta, is op het eiland gelegen. De belangrijkste steden van het eiland zijn naast hoofdstad Jakarta: Bandung, Soerabaja (Surabaya), Cirebon, Jogjakarta (Yogyakarta), Semarang, Tegal, Surakarta en Malang.

Java wordt tegenwoordig vaak bezocht door (Nederlandse) toeristen. Sommigen gebruiken het slechts als overstap naar Bali, maar andere reizen (meestal per trein) over het eiland. Op het eiland zijn onder andere twee wereldberoemde tempelcomplexen te vinden: Borobodur en Prambanan, beide gelegen in duur buurt van Yogyakarta. Daarnaast is ook de vulkaan Mount Bromo een veel bezochte toeristische trekpleister. Andere plaatsen die veel bezocht worden door toeristen zijn Malang, Solo, Kalibaru en Banyuwangi (haven Ketapang). Vanuit de laatste plaats kan men de boot naar Bali nemen. Hoewel je het misschien niet zou verwachten wordt de hoofdstad Jakarta vaak overgeslagen door toeristen en slechts gebruikt als goedkope vliegmogelijkheid.