Homepage AziëIndonesië Beste reistijd: Java, Indonesië

Beste reistijd: Java, Indonesië

door Romy
Beste reistijd Java

Java is een eiland dat behoort tot Indonesië. Het eiland is ruim drie keer zo groot als Nederland en er wonen meer dan 150 miljoen mensen, waardoor het het meest dichtbevolkte eiland van het land is. Je vindt op Java dan ook een aantal grote steden, zoals de hoofdstad Jakarta, Yogyakarta en Surabaya. Reis je binnenkort naar Java? In dit artikel vind je meer informatie over het klimaat, de hoeveelheid regen, de zeewatertemperatuur en de beste reistijd voor Java.

Klimaat Java

Java heeft een tropisch klimaat, waardoor de temperaturen gedurende het jaar constant blijven. Zoals bij veel andere tropische bestemmingen kent ook Java een nat seizoen en een droog seizoen. Het natte seizoen loopt van oktober tot en met april en het droge seizoen van mei tot en met september. De natste maanden zijn januari en februari. Over het algemeen valt er in het westen meer regen dan in het oosten. Daarnaast valt er in de bergachtige gebieden meer regen. Zo valt er in Parahyangan, een berachtige regio in West-Java jaarlijks meer dan 4.000 mm regen, terwijl er in de noordkust van Oost-Java jaarlijks slechts 900 mm regen valt.

Weer tabel

ºCRegenZonZee ºC
Jan30☂☂☂☀☀28
Feb31☂☂☂☀☀28
Mrt31☂☂☂☀☀☀29
Apr32☂☂☂☀☀☀30
Mei33☂☂☂☀☀☀30
Jun33☂☂☀☀☀29
Jul33☂☂☀☀☀29
Aug33☂☂☀☀☀29
Sept34☂☂☀☀☀29
Okt34☂☂☂☀☀☀29
Nov33☂☂☂☀☀29
Dec32☂☂☂☀☀29

Legenda

weinig regen

☂☂

soms regen

☂☂☂

vaker regen

weinig zon

☀☀

soms zon

☀☀☀

veel zon

De klimaattabel is samengesteld door klimaat informatie van diverse websites met elkaar te vergelijken. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De tabel geeft informatie over de gemiddelde temperatuur, de hoeveelheid regen, het aantal zonuren en de zeewatertemperatuur in de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december.

Beste reistijd Java

De beste maanden om de Java te bezoeken zijn juni tot en met september. In deze periode valt er het minste regen en schijnt de zon het meest. Wel kunnen de temperaturen in deze maanden oplopen tot 34º Celsius, dus houd hier rekening mee!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.