Homepage AziëDe Malediven Tip: Combineer Sri Lanka en de Malediven

Tip: Combineer Sri Lanka en de Malediven

door Romy
Malediven - Resort

De Malediven is een eilandengroep van bijna 1200 eilanden gelegen in de Indische Oceaan en behoort tot een van de mooiste strandbestemmingen ter wereld. De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km², maar de totale oppervlakte van alle eilanden is nog geen 300 km². Een groot gedeelte van eilanden is zelfs niet eens bewoond. Wij hebben een bezoek aan de Malediven gecombineerd met onze reis naar Sri Lanka en hieronder vind je meer informatie over een bezoek aan de Malediven.

Tip: Bekijk hier onze aftermovie

Vliegticket van Colombo naar Malé

Het is heel eenvoudig om je bezoek aan Sri Lanka te combineren met de Malediven, omdat het maar een uurtje vliegen is. Malé is de hoofdstad van de Malediven en daar is ook de internationale luchthaven gevestigd. Vanuit Sri Lanka vliegen er meerdere vliegmaatschappijen op verschillende tijden naar de Malediven. Naast het feit dat de Malediven eenvoudig te bereiken is vanaf Sri Lanka, zijn de prijzen van de tickets ook een stuk lager, dan wanneer je vanaf Nederland vliegt. Wij betaalden € 168,50 per persoon voor ons ticket in november en we vlogen met China Airlines.

Waar verblijven op de Malediven?

De Malediven bestaat uit bijna 1200 eilanden, dus waar moet je verblijven? Dat is afhankelijk van het budget dat je te besteden hebt. De Malediven staat bekend als een dure, luxe eilandengroep, maar je kunt hier ook prima verblijven met een klein budget.

Resorts op privé eilanden

Er zijn talloze resorts te vinden op de Malediven, die veelal op privé eilanden gevestigd zijn. Daarom kun je de resorts alleen bereiken per watervliegtuig of per speedboot. Hou er rekening mee dat de kosten hiervoor voor eigen rekening zijn. De prijzen van de resorts varieren van zo’n € 100,- tot een paar duizend euro per nacht. Voor een “overwater villa” betaal je al snel € 300,- per nacht en dan zit je in één van de goedkoopste huisjes. Kun je dit geld missen? Dan vind je vast en zeker een prachtig resort waar je een hele bijzondere ervaring zult op doen!

Maafushi

Gelukkig zijn er ook goedkopere bestemmingen om te verblijven op de Malediven! Sinds 2009 is het voor de toeristen namelijk toegestaan om te verblijven op de eilanden waar lokale bevolking woont. Een bekend backpackers eiland op de Malediven is Maafushi. Je vindt hier betaalbare hotels, restaurants en een strand aan een prachtig blauwe zee. Houd er rekening mee dat dit eiland niet dezelfde uitstraling heeft als in de reisgidsen. Toch is het een ideale plek om te verblijven als je een wat kleiner budget hebt. Vanaf hier is het mogelijk om verschillende activiteiten te ondernemen, zoals het bezoeken van een resort en duik- en snorkeltrips.

Let op: De Malediven is een islamitisch land, waardoor je als vrouw in het openbaar niet in een (hele) korte broek of bikini mag lopen. Overal geldt dat vrouwen hun lichaam moeten bedekken en ook mannen moeten een broek en een shirt dragen. Er zijn een aantal stranden waar een uitzondering is gemaakt. Deze worden aangeduid als Bikini Beach. Voor de meeste resorts geldt dit trouwens niet, omdat ze gevestigd zijn op privé eilanden en er geen lokale inwoners wonen. Hier kun je als vrouw dus wel gewoon in een bikini rondlopen.

Kosten Malediven

In eerste instantie zul je denken dat de Malediven een hartstikke dure bestemming is, maar dit kan reuze mee vallen. Een speedboot van Malé naar Maafushi kost $ 20,- per persoon (iCom tours of via je hotel). Voor ons hotel op Maafushi betaalden wij slechts € 45,- per nacht en dit was inclusief ontbijt. Ook de restaurants op het eiland hanteren prima prijzen, zo rond de € 10,- voor een hoofdgerecht. Wat je trip naar de Malediven duur maakt, zijn de activiteiten die je daar onderneemt. Een hele dag mee met een snorkeltrip kost $ 50,- per persoon en een halve dag snorkelen of een night fishing trip kosten $ 25,- per persoon. Een dagbezoek aan een resort (all-inclusive) iis vanaf ongeveer $ 100,- per persoon te boeken en duiken kost ongeveer $ 40,- per duik. Je hebt je uitgaven dus zelf in de hand! Wel kan ik je aanraden om in ieder geval een aantal activiteiten te doen, je bent er immers niet zo snel nog keer!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.