Homepage AziëMaleisiëKuala Lumpur Beste reistijd: Kuala Lumpur, Maleisië

Beste reistijd: Kuala Lumpur, Maleisië

door Romy
Beste reistijd Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en heeft bijna 2 miljoen inwoners. Je vindt hier talloze overblijfselen van het Britse koloniale tijdperk, maar ook veel moderne gebouwen. De bekendste torens zijn natuurlijk de Petronas Twin Towers. Er is genoeg te doen en te zien in Kuala Lumpur! Reis je binnenkort, voor een tussenstop of voor een vakantie in Maleisië, naar deze stad? In dit artikel lees je meer informatie over het klimaat, de hoeveelheid regen en de beste reistijd voor Kuala Lumpur.

Klimaat Kuala Lumpur

Kuala Lumpur ligt tegen het Titiwangsa gebergte aan, waardoor het niet echt last heeft van harde winden. Er heerst daarom gedurende het hele jaar een tropisch klimaat en over het algemeen is het er lekker warm en zonnig. Kuala Lumpur kent wel een regenseizoen, die loop van oktober tot en met april. Door de hoge luchtvochtigheid regent het niet alleen flink tijdens het regenseizoen, maar kunnen ook buiten het regenseizoen harde, maar vaak korte, buien voor komen. De temperatuur in Kuala Lumpur is het hele jaar vrij constant, namelijk rond de 30ºC.

Weer tabel

ºCRegenZonZee ºC
Jan29☂☂☀☀
Feb30☂☂☀☀
Mrt30☂☂☂☀☀
Apr30☂☂☂☀☀
Mei30☂☂☀☀
Jun30☂☂☀☀☀
Jul30☂☂☀☀☀
Aug30☂☂☀☀
Sept30☂☂☂☀☀
Okt29☂☂☂☀☀
Nov29☂☂☂☀☀
Dec29☂☂☂☀☀

Legenda

weinig regen

☂☂

soms regen

☂☂☂

vaker regen

weinig zon

☀☀

soms zon

☀☀☀

veel zon

De klimaattabel is samengesteld door klimaat informatie van diverse websites met elkaar te vergelijken. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De tabel geeft informatie over de gemiddelde temperatuur, de hoeveelheid regen, het aantal zonuren en de zeewatertemperatuur in de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december.

Beste reistijd Kuala Lumpur

De beste maanden om Kuala Lumpur te bezoeken zijn juni en juli en eventueel kun je ook kiezen voor mei en augustus. Het regenseizoen is dan namelijk net afgelopen, waardoor dit over het algemeen een vrij droge periode is. Houd er wel rekening mee dat er in deze maanden alsnog flinke buien kunnen vallen, dus een regenjas of poncho meenemen is geen overbodige luxe. Het zijn vaak hevige, maar korte regenbuien. De temperaturen in deze maanden liggen rond de 30ºC en de lucht zal ook veel blauw gekleurd zijn!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.