Homepage AziëThailandBangkok Wat te doen in Bangkok: Bezienswaardigheden

Wat te doen in Bangkok: Bezienswaardigheden

door Romy
Grand Palace Bangkok

Onze reis door Thailand begon in Bangkok. Bangkok is zowel de hoofdstad als grootste stad van Thailand met meer dan 8 miljoen inwoners! Bizar groot en druk dus. Vooraf hebben wij wisselende verhalen over Bangkok gehoord, maar zelf vond ik deze stad fantastisch! Torenhoge wolkenkrabbers, scheurende TukTuk’s, leuke markten en prachtige tempels. In totaal verbleven wij 3 dagen in Bangkok. Zie hieronder een lijstje van onze hoogtepunten in deze levendige stad!

Wat Phra Kaew & Grand Palace

De Wat Phra Kaew is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand, wat deze bezienswaardigheid erg populair maakt. De tempel ligt op een ommuurd complex, waar je verschillende tempels en ook de Grand Palace vindt. De tempels zijn ontzettend mooi versierd met mozaïek, beelden en goud. De ene glimt nog harder dan de ander. Naast de Wat Phra Kaew ligt Grand Palace. Grand Palace diende van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw als het koninklijk verblijf. Tegenwoordig wordt het paleis gebruikt voor het houden van koninklijke ceremonies en het ontvangen van koninklijke gasten. Het is ook de plaats waar de overblijfselen van koningen en hooggeplaatste leden van de koninklijke familie lagen vóór de crematie. De Wat Phra Kaew en de Grand Palace zijn elke dag geopend van 8:30 – 15:30 uur. TIP: Zorg er voor dat je er op tijd bent, want het wordt ‘s middags ontzettend druk! Niet alleen vind je er buitenlandse toeristen, maar ook Thaise mensen zijn er in grote getale te vinden. Zorg er daarnaast voor dat je kleding draagt die zowel je schouders als je knieën bedekken, anders kom je het complex niet binnen! De prijs om de tempel en het paleis te bezoeken is 500 THB (€13,- ) per persoon. Voor Thaise begrippen is dit misschien Fors. Toch mag je een bezoekje eigenlijk niet overslaan.

Wat Phra Kaew Bangkok Grand Palace Bangkok

Co van Kessel Tour

Co van Kessel was een Nederlander die meer dan 30 jaar geleden is begonnen met het organiseren van fietstochten in Bangkok. De tochten gaan (juist) niet langs alle toeristische highlights, maar langs alle verborgen parels van Bangkok. De beste manier om toegang te krijgen tot het hart van deze enorme stad! Het bedrijf biedt verschillende fiets tours aan, ook in combinatie met boot en/of trein. Zelf hebben wij gekozen voor de Co Combo 5-uurs fiets en boot tour. Dit was echt super tof!! Eerst een stuk fietsen, door allerlei drukke en smalle steegjes (zoals Chinatown), waarna je vervolgens met de fiets op een longtailboot stapt om in een heel ‘groen’ Bangkok weer verder te gaan fietsen. Bizar om te zien hoe anders de verschillende gedeeltes van Bangkok er uit zien. Tijdens de tour word je voorzien van water, een snack en een heerlijke lunch. De Co Combo 5-uurs tour kost 1650 THB (ongeveer €40,-), start twee keer per dag en is zéker een aanrader!

Meer lezen over deze fietstour?

Co van Kessel Bangkok Fiets tour Bangkok Khao San Road

Van deze straat heb je vast wel eens gehoord! Dé plek waar backpackers samenkomen in Bangkok. Je vindt hier talloze restaurants en bars waar je helemaal los kunt gaan. Zin in een lekker Thais culinair hoogstandje? Probeer dan eens een lekkere vogelspin, schorpioen of kakkerlak. Zelf hebben we ons prima vermaakt in een bar met live (reggae) muziek, super leuk! De straat bevindt zich in het centrum van de stad, en ligt vlakbij Grand Palace en de Wat Phra Kaew tempel. Wel had ik Khao San Road veel groter verwacht. Het is in werkelijkheid maar een korte straat is. Desondanks gebeurt er meer dan genoeg om je een of meerdere avonden te vermaken!

Khoa San Road Bangkok

De Chatuchak Weekend Market

Echt een must do is een bezoekje brengen aan de Chatuchak Weekend Market. Deze markt bestaat uit ongeveer 15.000 kraampjes en is één van de grootste markten ter wereld! Hou er dan ook rekening mee dat het er behoorlijk druk kan zijn, aangezien de markt per dag meer dan 200.000 bezoekers aan trekt. De markt is niet alleen populair onder toeristen, maar ook onder de lokale bevolking. Ongeveer 70% van de bezoekers is namelijk gewoon Thais. Het terrein is opgedeeld in verschillende secties, waardoor het ondanks de grootte toch nog overzichtelijk is. Wat je er zoal kunt vinden? Ontzettend leuke kleding, accessoires, heerlijk eten en drinken, planten, kunst, antiek etc. De markt is geopend op zaterdag en zondag van 7:00 – 18:00 uur en is gratis toegankelijk.

Chatuchak Market Bangkok Chatuchak Market Bangkok

Wat Pho

In het Nederlands betekent Wat Pho: De tempel van de liggende Boeddha. Deze tempel is de oudste en grootste boeddhistische tempel van Bangkok en biedt onderdak aan meer dan duizend Boeddha afbeeldingen. Daarnaast vind je in deze tempel ook het grootste Boeddha beeld, namelijk de liggende Boeddha. Deze liggende Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog. Echt een enorme Boeddha dus!

De Wat Pho tempel ligt om de hoek van het Grand Palace en de Wat Phra Kaew tempel en is geopend van 8:00 – 18:30 uur. De toegangsprijs bedraagt 100 THB (€2,50) per persoon en dit is inclusief een flesje water.

Wat Pho BangkokWat Pho Boeddha Bangkok

Sky Bar – Lebua Bangkok

Ook The Hangover 2 gezien? Dan weet je precies over welke sky bar ik het heb! De bar is te vinden op de 63e verdieping van het Lebua hotel en biedt een adembenemend uitzicht over Bangkok! Bij aankomst in de bar wordt je door ongeveer 6 verschillende mensen naar ene plekje begeleid, waar je de menukaart ontvangt. Schrik niet! Om een drankje te bestellen, moet je wel wat euro’s laten rollen. Het goedkoopste alcoholische drankje was namelijk €18,-. Best wel wat voor één glaasje natuurlijk.

En dat is nog niet alles.. Bij aankomst word je in een apart gedeelte gezet, waar de échte bar (zoals je hem kent van de Hangover) zich niet bevindt. Pas als je je drankje hebt betaald, kun je toegang krijgen tot de daadwerkelijke bar met een nóg mooier uitzicht over de stad. Ondanks de hoge prijzen voor een drankje is een bezoekje aan de Lebua Sky Bar zeker de moeite waard!

Let op: De bar heeft kledingvoorschriften. Mannen moeten een lange broek aan met redelijk (nette) schoenen of sneakers en vrouwen mogen geen slippers of sandalen aan.

Sky bar Lebua Bangkok Sky bar Lebua Bangkok

Wat Arun

De Wat Arun is een boeddhistische tempelcomplex die vernoemd is naar (de God van de Dageraad) Aruna. Dit tempelcomplex bestaat uit 1 grote prang met daaromheen 4 kleine prangs. Je kunt deze tempel niet missen als je met een bootje over de Chao Phraya rivier vaart. Wil je deze tempel bezoeken? Dat is mogelijk. Je kunt de grote Prang (het hoofdgebouw) namelijk beklimmen! Eenmaal boven op 82 meter heb je een mooi uitzicht op Grand Palace en de rivier.

Ook hier geldt dat geschikte kleding een must is als je een bezoek wilt brengen.

Wat Arun

Chao Phraya River

De Chao Phraya rivier is één van de belangrijkste rivieren van Thailand en een belangrijke doorgang voor haar inwoners. Ruim 50.000 mensen maken dagelijks gebruik van de boten op de rivier. De rivier slingert door het hart van Bangkok, wat een boot tripje over de Chao Phraya een leuke activiteit maakt om de stad te ontdekken. Er zijn talloze punten aan de rivier waar je op een boot kunt stappen en dit kost meestal een paar euro.

Boot tocht Bangkok

Andere to do’s

Je kunt in Bangkok overal lekker en goedkoop eten, struinen door de straten, een tuktuk nemen en de Aziatische cultuur opsnuiven. Naast bovenstaande tips kun je dus ook gewoon een wandeling maken en kijken wat er op je pad komt. Wil je Bangkok echt bezoeken? Dan heb je minimaal twee dagen nodig. Toch kun je ook gemakkelijk meer dagen op onderzoek uit!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.