Homepage AziëThailandChiang Mai Wat te doen in Chiang Mai: Bezienswaardigheden

Wat te doen in Chiang Mai: Bezienswaardigheden

door Romy
Bezienswaardigheden Chiang Mai

Na een aantal dagen in Bangkok te hebben doorgebracht, was het tijd om onze reis door Thailand te vervolgen. Om ook wat van het Noorden te zien, vlogen we naar Chiang Mai en we verbleven hier drie dagen in Hotel Montha. Een super mooi hotel met een vriendelijke eigenaar.

Chiang Mai ligt ongeveer 700 kilometer ten noorden van Bangkok en voelde ook totaal anders aan. Waar Bangkok nogal druk en chaotisch is, is Chiang Mai heerlijk rustig! Chiang Mai deed mij dan ook een beetje denken aan Ubud in Indonesië. Je vindt er veel culturele invloeden en winkeltjes met kunst, handwerken en juwelen of sieraden.

Hieronder een aantal van mijn persoonlijke hoogtepunten in Chiang Mai!

Tempels bezoeken in het historische stadscentrum van Chiang Mai

Chiang Mai staat bekend om haar binnenstad die is omringd door een grote muur. Die muur is ooit gebouwd, omdat de stad is gelegen aan rivier de Ping en deze rivier regelmatig overstroomde. Het gedeelte dat binnen de muren ligt, wordt ook wel het historische stadscentrum of de oude stad genoemd. Hier vind je een aantal mooie tempels die zeker een bezoekje waard zijn. In totaal zijn er in Chiang Mai meer dan 300 ‘wats’ (tempels) te vinden, maar het is niet te doen om deze allemaal te bezoeken. Begin daarom met de onderstaande tempels in het historische stadscentrum:

    • Wat Chiang Man
    • Wat Chedi Luang
    • Wat Phra Singh
    • Wat Chet Yot

Tempels oude stad Chiang MaiOude stad Chiang Mai
Bezoek de Wat Phrathat Doi Suthep

De Wat Phrathat Doi Suthep is eigenlijk de bekendste tempel in Chiang Mai. Volgens de Thaise bewoners was ons bezoek aan Chiang Mai dan ook niet compleet zonder een bezoek aan deze tempel. De Wat Phrathat Doi Suthep, ook wel Doi Suthep genoemd, is gebouwd op een berg en biedt daardoor een onwijs mooi uitzicht over de stad. Om de tempel te bereiken, moet je wel eerst een trap op van 309 treden! Ik moest aan het zuurstof toen ik eindelijk boven was, maar eerlijk is eerlijk dan heb je ook wat! De Wat Phrathat Doi Suthep was echt ontzettend mooi en ook het uitzicht mocht er wezen. Wel was het erg druk op het complex, waardoor er een chaotische sfeer hing. Zelf waren wij er rond het middaguur, dus misschien is het beter om de tempel al vroeg in de ochtend te bezoeken.

Hoe kom je bij de Wat Phrathat Doi Suthep?

Je kunt vanuit Chiang Mai één van de rode busjes nemen naar de tempel, deze kosten een paar cent. Ook onderaan de tempel staan er een stuk over 10 busjes te wachten, zodat je ook weer met zo’n busje terug kunt naar de stad. Zelf hebben wij een scooter gehuurd voor die dag, zodat we na ons bezoek aan de tempel ook nog langs andere bezienswaardigheden konden rijden. Je kunt dan onder aan de trap parkeren, om vervolgens naar boven te lopen. De tempel is geopend van 6:00 – 18:00 uur en de entree bedraagt 30 THB per persoon. Mocht je geen bedekkende kleding aan hebben (schouders en knieën), dan kun je dit voor 10 THB huren.

Wat Phrathat Doi Suthep  Wat Phrathat Doi SuthepUitzicht Wat Phrathat Doi Suthep
Elephant Nature Park

Het Elephant Nature Park is een reddings- en revalidatiecentrum voor olifanten, dat je kunt bezoeken om te helpen of om vrijwilligerswerk te doen. Het Elephant Nature Park heeft niet alleen tientallen olifanten gered, maar ook honden, katten, buffels en andere diersoorten. Ik vond het heftig, maar ook mooi om te zien hoe deze (door het toerisme) misbruikte olifanten er allemaal weer zo goed als boven op zijn gekomen en nu een rustig leventje leiden. Wij hebben er voor gekozen om een dag te helpen in het park, wat echt super tof was! De dag begint met het leren kennen van de olifanten en met ze te voeren. De gids laat je alle hoeken van het park zien. Onze gids kende letterlijk elke olifant en kon het verhaal van elke olifant aan ons vertellen. In de middag stond er een heerlijke Thaise lunch voor ons klaar. Na de lunch liepen we naar de rivier. Hier zagen we het baby olifant die in het park is geboren. Echt heel schattig! Aan het einde van de dag was het tijd om de olifanten te wassen. Heerlijk emmertjes water over deze prachtige beesten gooien, terwijl zij genieten van wat banaantjes.

Ik vond het echt een hele toffe dag! Je beseft je dan pas echt hoe slecht olifanten worden behandeld ter vermaak van toeristen. Meer weten over ons bezoek aan het Elephant Nature Park? Klik dan hier!

Elephant Nature ParkElephant Nature ParkElephant Nature Park
Food Market, Night Bazaar en de Anusarn Market

Hoe perfect is deze combinatie? Eerst even lekker eten en drinken op de Food Market, om vervolgens souvenirs te scoren op de Night Bazaar en de Anusarn Market.. Het kan in Chiang Mai! De Food Market ligt achter de Night Bazar van Chiang Mai en tegenover het Hard Rock Café. Heel toevallig kwamen we bij deze Food Market terecht, toen we op zoek waren naar een leuk restaurantje. Er staan iets van 50 verschillende eetkraampjes, zowel buiten als binnen, met allerlei soorten eten en er is live muziek. Zelf vond ik dit fantastisch! Wij waren zo’n fan van deze Food Market, dat we hier alle drie avonden naar toe zijn geweest. Naast dat het eten ontzettend lekker was, kostte het ook niet veel. Per gerecht ben je ongeveer 60 THB kwijt. De food market is geopend vanaf 17:30 uur en is gratis toegankelijk.

Heb je genoeg eten op? Dan kan het shoppen beginnen! De Night Bazaar ligt namelijk dichtbij de Food Market. Loop een stukje terug naar de hoofdweg (Chang Klan Road) en daar vind je de Night Bazaar, de grootste markt van Chiang Mai. Je vindt hier talloze kraampjes met souvenirs, handwerken en eten. Toch was het eten op de Food Market vele malen beter en had je hier meer keuze. Aan het einde van de Night Bazaar vind je de Anusarn Market. Ook een super leuke markt om over heen te lopen. Zelf vond ik deze leuker dan de Night Bazaar. De Anusarn Market was een stuk minder druk en ook de spullen die verkocht worden zijn wat specialer dan die op de Night Bazaar. Beide markten zijn geopend van 18:30 – 00:00 uur.

Night Bazaar Night Bazaar Anusarn Market

Een Thai bokswedstrijd bezoeken

Thaiboksen, oftewel Muay Thai, is een vechtsport die al eeuwen lang wordt beoefend in Thailand en ontzettend populair is in het land. Zelf beoefen ik kickboksen zo nu en dan, vandaar dat ik een wedstrijdje Thaiboksen absoluut niet wilde overslaan. In Chiang Mai vind je verschillende boksstadions waar wedstrijden worden georganiseerd. Zelf zijn wij naar het Loi Kroh Boxing Stadium geweest, waar om de dag wedstrijden plaats vonden. Een ticket kostte 400 THB per persoon en daarmee kon je vanaf ongeveer 20:30 uur zo’n 5 wedstrijden bijwonen. De avond begon met een aantal lichtgewichten, bij wie het er wat rustiger aan toe ging. De avond eindigde met een heel tof gevecht mét een Knock Out!

Thaiboksen Chiang MaiThaiboksen Chiang MaiThaiboksen Chiang Mai

Monthathan watervallen in het Doi Suthep national park,

De Monthathan watervallen zijn gelegen in het Doi Suthep national park, vlakbij de Wat Phrathat Doi Suthep tempel. De waterval is verdeeld over 9 lagen, welke je bijna allemaal kunt bezoeken. Bij aankomst in het national park moet je een fee betalen van 200 THB en omdat wij met de scooter waren, kwam er nog een extra 20 THB bij. Vanaf hier is het een paar minuten rijden naar de eerste laag van de waterval. Zelf hebben wij 3 van de 9 lagen bezocht en dit vond ik zeker de moeite waard! Een erg mooie plek om even te chillen en af te koelen in het water en leuk om te combineren met een bezoek aan de Wat Phrathat Doi Suthep tempel.

Monthathan Waterfall Monthathan Waterfall

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.