Homepage EuropaBelgië Wat te doen in Gent: Bezienswaardigheden

Wat te doen in Gent: Bezienswaardigheden

door Romy
Graslei en Korenlei Gent

Ga je binnenkort naar Gent en ben je benieuwd wat je daar allemaal kunt doen? Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen in België en is een ideale bestemming voor een stedentrip of een weekendje weg! In de Middeleeuwen groeide Gent uit tot één van de grootste steden van Europa door haar textielindustrie en tegenwoordig heeft de stad nog genoeg moois te bieden! In dit artikel vind je informatie over een aantal leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken en activiteiten die je kunt ondernemen in deze bruisende stad!

Het Graffitistraatje – Werregarenstraat

Ben je net als ik fan van streetart? Dan is een bezoek aan het graffitistraatje zeker de moeite waard! Gent biedt veel historie, maar het is ook een enorm hippe stad. Het Werregarenstraatje is hier een voorbeeld van. Alle kunstenaars uit de omgeving kunnen hier helemaal losgaan met hun spuitbus. Vandaar ook dat de Werregarenstraat het Graffitistraatje wordt genoemd. Het leuke is dat dit straatje er elke keer anders uit kan zien! Een perfecte spot om wat Instagram foto’s te schieten!

De Korenmarkt en de Sint-Niklaaskerk

De Korenmarkt is een plein in het centrum van Gent waar je verschillende historische gebouwen vindt, zoals de Sint-Niklaaskerk. Het plein wordt omringt door talloze restaurants en cafés, die vooral door toeristen worden bezocht. In de Middeleeuwen werd op dit plein koren verhandeld, vandaar de naam Korenmarkt. Loop een rondje en neem daarna even plaats bij één van de restaurantjes om te genieten van dit prachtige plein.

Sint-Niklaaskerk Gent

Graslei en Korenlei

De Graslei en de Korenlei zijn straten in het historische centrum van Gent. De Graslei ligt aan de linkerkant van de rivier de Leie en de Korenlei ligt aan de rechterkant. Er staan hier prachtige panden, die zijn gebouwd in de 11e eeuw. In deze periode waren de Graslei en de Korenlei belangrijke handelsgebieden en bovendien was de Graslei ook de haven van de stad. Tegenwoordig zitten er in de historische panden verschillende restaurants gevestigd en liggen er verschillende boten waarmee je een boottocht kunt maken. Zeker een bezoek waard!

Sint-Michielsbrug Gent

De Sint-Michielsbrug is een boogbrug gelegen over rivier de Leie. De brug werd begin 1900 gebouwd en is het werk van architect Louis Cloquet. Als je vanaf de Korenmarkt langs de achterkant van de Sint- Niklaaskerk loopt, dan vind je de Sint Michielsbrug aan je rechterkant. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over Gent en kun je foto’s maken die perfect zijn voor op een ansichtkaart!

Sint-Michielsbrug
Kasteel Gravensteen

Het Gravensteen is één van de populairste bezienswaardigheden van Gent en deze mag je dan ook niet missen tijdens je bezoek aan deze stad! Het is een middeleeuws slot en bovendien het enige overgebleven middeleeuwse slot in Vlaanderen met een verdedigingssysteem dat nog onbeschadigd is. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon (woontoren), het grafelijke verblijf en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers.

Als je het Gravensteen bezoekt, kun je er voor kiezen om de audiotoer te doen. Deze tour is helemaal gratis als je de toegangsprijs van € 10,- voor het slot hebt betaald en is echt ontzettend grappig! De tour is namelijk ingesproken door Wouter Deprez, een Vlaamse cabaretier. Op deze manier leer je het één en ander over de geschiedenis van het Gravensteen en heb je iets om te lachen.

Wil je niet in de rij staan? Bestel hier dan alvast je tickets!

Vrijdagmarkt

De Vrijdagmarkt is één van de oudste pleinen van Gent. In het verleden heeft hier veel plaatsgevonden, waaronder het uitroepen van koning Eduard III van Engeland tot koning van Frankrijk en verschillende executies. Tegenwoordig vind je hier verschillende bars en restaurants en is er op vrijdag en zaterdag een markt. De hotspot aan dit plein is de Dulle Griet; hier kun je terecht voor heerlijke biertjes!

Ben je gek op vintage winkeltjes? Dan moet je naar de Serpentstraat of de Baudelostraat, beide zijn gelegen aan de Vrijdagmarkt.

Winkelen in Gent – Langemunt & Veldstaat

Nu het we toch over winkelen hebben, de bekendste winkelbuurten van Gent zijn de Langemunt en de Veldstraat. Hier vind je leuke boetiekjes, maar ook de grote en bekende winkelketens. Je vindt hier onder andere kledingwinkels, juweliers, parfumerieën en interieurzaken. Je zult hier zeker iets leuks vinden!

Veldstraat

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.