Homepage EuropaDuitslandBrühl Tip: Phantasialand in Brühl

Tip: Phantasialand in Brühl

door Romy
Phantasialand

Phantsasialand is een attractie park in de Duitse stad Brühl, dit ligt ongeveer een half uur rijden van Keulen. Phantasialand behoort tot één van de meest bezochte pretparken in Europa en werd in 2016 door maar liefst twee miljoen mensen bezocht! Samen met een vriendin bezocht ik het park 2 dagen en ik vond het echt heel tof! Zeker het mooiste pretpark waar ik tot nu toe ben geweest 🙂

Het park

Het attractiepark is verdeeld in zes verschillende thema’s, namelijk China Town, Fantasy, Mexico, Berlin, Deep in Africa en Mystery. Elk thema is helemaal in stijl gebouwd en ingericht. In China Town staan typisch Chinese tempels, hoor je Chinese muziek en kun je Chinees eten halen. Hetzelfde geld voor alle andere thema’s, alles klopt tot in de puntjes! Ook de faciliteiten in het park zijn top! Overal vind je schone toiletten, eetgelegenheden en zelfs echte restaurants met bediening. Mocht je een kluisje willen huren dan is dit mogelijk. Op verschillende plekken in het park kun je deze vinden. Wij bezochten het park in het weekend en dan is het erg druk. TIP: Mocht je geen zin hebben om steeds lang in de rij te moeten staan dan kun je voor €15,-  een Quickpass kopen bij de kassa. Deze pas kun je in totaal vier keer gebruiken en is alleen geldig op de dag van aankoop. 

Op het park vind je ook twee hotels, één in China Town en één in Deep in Africa. Zelf heb ik hier niet geslapen en heb ik voor een hotel in Brühl gekozen, omdat ik de prijzen van de hotels nogal aan de hoge kant vond voor hoe het er op de foto’s uit zag. Phantasialand Phantasialand Phantasialand

Attracties en Shows

Door het hele park vind je achtbanen, welke ik echt fantastisch vond! In totaal waren dit er zeven, allemaal verdeeld over de verschillende thema’s. De tofste achtbaan vond ik de Taron. Dit is een nieuwe achtbaan in het park die de snelste en in zijn bouwstijl ook de langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld is! Doordat deze achtbaan nieuw is, moet je wel even geduld hebben voordat je er in kunt. Zelf hebben wij de eerste dag ongeveer een uur in de rij gestaan. De tweede dag hadden we mazzel en hebben we ongeveer 20 minuten moeten wachten. Naast de achtbanen vind je er ook genoeg andere attracties, zoals het Mystery Castle (vrije val in een toren), de Chiapas – Die Wasserbahn (wildwaterbaan – met 53° de steilste afdaling ter wereld) en de River Quest (hoogste wildwater-raftingbaan ter wereld). Nieuwsgierig naar het park? Neem hier alvast een kijkje! Ook voor kinderen valt in Phantasialand genoeg te beleven. In het thema Fantasy vind je talloze attracties voor kinderen vanaf 90cm. Naast de attracties kun je ook verschillende shows bezoeken. Er zijn zeven verschillende shows die de hele dag op verschillende tijdstippen plaats vinden, zoals een ijsshow, acrobatiek show en een 4D show.

Phantasialand Phantasialand
Prijzen en bereikbaarheid van Phantasialand

Voor een dagticket in de zomer betaal je voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassen €46,50,- per persoon. Deze prijs ligt iets hoger dan die van de Efteling, maar dit vond ik het zeker waard. Zelf vind ik Phantasialand leuker dan de Efteling, mede door de inrichting van het park en natuurlijk de attracties. Eenmaal in het park liggen de prijzen een stuk lager dan in de pretparken in Nederland. Een snackmenu kostte ongeveer €7,50,- (patat, burger en drinken), wat ik erg goedkoop vind voor in een pretpark. Wij zijn vanuit Twente met de auto naar Phantasialand gereden, dit duurde ongeveer twee uur. Je rijdt heel eenvoudig naar het park, waar je voor €5,- per dag je auto kunt parkeren. Hartstikke cheap dus!

Overige informatie

In het zomerseizoen (1 April tot en met 5 November 2017) is het park geopend van 9:00 – 20:00 uur. De attracties openen om 10:00 uur. Van 6 tot en met 23 November is het park gesloten en daarna begint het winterseizoen. In de winter is het park open van 9:00 – 18:00 uur en openen de attracties gewoon om 10:00 uur. Werk je doordeweeks en en je van plan Phantasialand in het weekend te bezoeken? Hou er dan rekening mee dat het erg druk kan zijn. Zelf heb ik gemerkt dat zaterdag nog een stuk drukker is dan zondag. Dus mocht je de keuze hebben, dan kun je beter op een zondag naar het park gaan!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.