Homepage EuropaDuitsland Wat te doen in Essen: Bezienswaardigheden

Wat te doen in Essen: Bezienswaardigheden

door Romy
Kennedyplatz Essen

Wil je een dagje winkelen? Dan is Essen een goede keuze. De stad ligt niet ver over de Nederlandse grens: vanaf mijn oude woonplaats in Twente deden we er één uur en twintig minuten over om er te komen. Zelf vind ik Essen een erg leuke stad met allerlei hippe winkels en leuke restaurants. Hieronder vertel ik over de plekken in Essen waar ik graag kom!

Kennedyplatz

Kennedyplatz is een groot plein midden in het centrum van Essen. Hier omheen vind je allerlei winkels en restaurants. Onder het Kennedyplatz is een grote parkeergarage gevestigd, die plek biedt aan 500 auto’s. De ideale plek om je auto te parkeren: als je uit de parkeergarage loopt sta je namelijk midden in het centrum van Essen! Je kunt meteen de eerste winkels in duiken, zoals de Primark (lekker goedkoop en leuk). Aan het Kennedyplatz vind je ook verschillende restaurantjes, zoals Extrablatt, Vapiano’s, Café en Bar Celona en Leo’s Casa.

Limbecker Straße & EKZ Limbecker Platz

Limbecker Straße is te vinden vlak achter Kennedyplatz en hier vindt je alle bekende en wat minder bekende (voor ons Nederlanders) winkels. Je vindt er onder andere H&M, Mango, Sacha en Footlocker.  Aan het einde van deze straat (als je naar beneden loopt) vind je EKZ Limbecker Platz, een hele grote shoppingmall. In deze shoppingmall zijn meer dan 200 winkels gevestigd en daarmee is de mall een van de grootste shoppingmalls van Duitsland. Je kunt je hier zeker een aantal uurtjes vermaken! Mocht je trek hebben in iets te eten of drinken, wees gerust, want ook eettentjes zijn er in deze mall genoeg te vinden!

Sausalitos

Sausalitos is een Mexicaans restaurant en bar aan het Kennedyplatz. Dit is echt mijn favoriete restaurant in Essen! Ze hebben erg veel keuze en alles is echt heerlijk! Enchiladas, burritos, fajitas, quesedillas, burgers en ga zo maar door! Verder beschikt Sausalitos ook over een bar, waar ze cocktails schenken. Mocht je bij de cocktails zin hebben in wat fingerfood, dan bieden ze ook manden met verschillende snacks (echt een aanrader).  Ga hier zeker langs als je een dag gaat shoppen in Essen.

Kerstmarkt

Van midden november tot eind december vindt in Essen de jaarlijkse kerstmarkt plaats. De kerstmarkt is verspreid over Kennedyplatz, Willy-Brandt-Platz, Flachsmarkt en de Rathenasstraße. In deze periode staan er meer dan 250 kraampjes met veel drank (maar dan ook echt véél), eten en verschillende souvenir en handwerken! Het hele centrum is mooi versierd en overal hangen lichtjes. Wil je een kerstmarkt bezoeken? Dan is de kerstmarkt van Essen zeker de moeite waard.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.