Homepage EuropaGriekenlandAkrotiri Tip: Auto, buggy of quad huren op Santorini

Tip: Auto, buggy of quad huren op Santorini

door Romy

Ondanks dat Santorini niet een heel groot eiland is, liggen de bezienswaardigheden toch redelijk ver uit elkaar. Te voet is dat niet te doen en het openbaar vervoer is niet altijd even betrouwbaar. Om die reden raad ik je aan om een auto te huren op Santorini. Binnen een uur rij je op die manier van de ene naar de andere kant van het eiland!

Het huren van een auto op Santorini

Zelf hadden wij er voor gekozen om vooraf al een auto te boeken, omdat wij daar ter plekke geen tijd in wilden stoppen. Via Europcar kun je voorafgaand aan je vakantie heel eenvoudig een auto reserveren. Op de website kun je aangeven vanaf wanneer en tot wanneer je de auto wil huren, waar je de hem op wil halen en terug wil brengen en hoe laat je de auto op wil halen en terug wil brengen. Je kunt er ook voor kiezen om bij aankomst op Santorini pas een auto te huren. Zodra je de aankomsthal op het vliegveld op Santorini uitloopt, zie je direct al minstens 5 verschillende soorten autoverhuurbedrijven. Ook op de rest van het eiland zijn er genoeg mogelijkheden om een auto te huren.

Tip: bespaar tijd door voorafgaand aan je vakantie al een auto te huren. Op deze manier ben je niet alleen zeker van je auto, maar kun je bovendien vergelijken en betaal je dus zeker niet te veel.

De prijs voor het huren van een auto

Ik was begin mei op Santorini en omdat dit nog buiten het vakantieseizoen is, lagen de prijzen voor het huren van een auto erg laag. Voor het huren een Nissan Micra (maximaal 5 personen) moesten wij slechts €150,- betalen voor een week. Dit is exclusief benzine en inclusief verzekering. In het hoogseizoen liggen de prijzen wat hoger, namelijk rond de € 300,- voor een soortgelijke auto.

Ook tof: Huur een dag een buggy of een quad

Een dagje een wat stoerder voertuig? Het is erg leuk om een dagje te crossen in een buggy of op een quad. Omdat de quad mij een béétje eng leek, hebben wij een buggy gehuurd. Dit was echt super tof! We zijn hiermee een paar bergen op gereden en we hebben getest wat de maximum snelheid was op een lange, lege weg. De buggy reed ongeveer 75km/u! Prima snelheid dus, zeker als je je beseft dat de maximale snelheid op het eiland 50 km per uur is.

Achter ons hotel in Kamari zat een bedrijfje dat buggy’s en quads verhuurt. Daar hebben we onze buggy gehuurd. Dit soort bedrijfjes vind je overigens overal op het eiland. De kosten voor 1 dag bedroegen €90,- exclusief benzine en inclusief verzekering. In vergelijking met de auto dus redelijk duur, maar wel een unieke ervaring!

Auto huren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.