Homepage EuropaGriekenlandAkrotiri Wat te doen op Santorini: Bezienswaardigheden

Wat te doen op Santorini: Bezienswaardigheden

door Romy
Bezienswaardigheden Santorini

Santorini is een klein eiland van 18 km bij 12 km. Desondanks vind je er talloze bezienswaardigheden. Velen zullen het eiland kennen van de typische witte huisjes, maar er is nog veel meer te doen! In dit bericht lees je wat te doen in Santorini!

Ancient Emporio

Het authentieke dorpje Emporio of Emporelo ligt op 12 km afstand van de hoofdstad van het eiland Fira. Je vind hier bijna geen toeristen en is dan ook het perfecte stadje om al die mooie huisjes te bekijken en te genieten van een Mythos op het terras. Wil je meer weten over Emporio? Lees hier dan snel verder!

Bezienswaardigheden Santorini

Geniet van de zonsondergang in Oia

Oia is het plaatsje wat je op alle foto’s van Santorini ziet. Hier vind je al die witte huisjes, koepeltjes met blauwe daken en de windmolens. Als je het stadje in loopt, lijkt het wel alsof je een sprookjeswereld binnen wandelt. Echt ontzettend mooi! Alle huisjes zijn spierwit en je hebt prachtig uitzicht over de zee. Oia is gevuld met talloze restaurants en winkeltjes. In deze winkeltjes vind je leuke kleding en accessoires, souvenirs en verschillende soorten kunst. Heerlijk om doorheen te slenteren. Mocht je een wat hoger budget hebben, dan vind je in Oia ook de meest prachtige accommodaties. Luxe villa’s met een eigen infinity pool, what else do you need?

TIP: Oia heeft een prachtige zonsondergang. In de stad vind je verschillende punten van waar je dit kunt aanschouwen (wordt overal duidelijk aangegeven). Wees op tijd anders zijn de beste plekken vergeven!

Bezienswaardigheden Santorini   Bezienswaardigheden Santorini Bezienswaardigheden Santorini Bezienswaardigheden Santorini
Fira – De moderne stad van Santorini

De moderne stad van het eiland – Fira. Hier kun je lekker shoppen en vind je allerlei heerlijke restaurantjes. Vele van deze restaurants beschikken over een dakterras, vanwaar je naar de zonsondergang kunt kijken. Het uitzicht van deze stad is net als in Oia prachtig! Fira ligt ongeveer op 400 meter hoogte aan de rand van de caldera (komvormige krater). Net als in Oia zijn ook de huisjes in Fira spierwit, wat zorgt voor een prachtig plaatje. Daarnaast vind je in Fira een kabelbaan waarmee je naar het kleine haventje Skala Firon wordt getransporteerd. Deze oude haven ligt 275 meter onder de stad.

Je kunt Skala Firon bereiken via de kabelbaan of via het ezelspad. Dat kan lopend of op de rug van een ezel. Dit laatste raad ik je trouwens absoluut niet aan, omdat ik me niet kan voorstellen dat het goed is voor deze diertjes. Het ezelspad telt maar liefst 566 treden. Het haventje stelt niet heel veel voor, dus als je het wil bezoeken zou ik met de kabelbaan gaan. Dit kost wel ongeveer € 12,- heen en terug.

Bezienswaardigheden Santorini Bezienswaardigheden Santorini Bezienswaardigheden Santorini Bezienswaardigheden Santorini

Wandel van Fira naar Oia

Ben je avontuurlijk ingesteld, hou je van wandelen en wil je natuur, cultuur en avontuur combineren in een activiteit? Dan is de wandeltocht van Fira naar Oia zeker iets voor jou. Wij liepen de trail van 10 kilometervan Fira, via Imerovigli, naar Oia in ongeveer 2,5 uur. Het is zeker verstandig om vroeg te vertrekken, omdat het dan nog niet zo warm is. Ben je benieuwd naar de looproute? Lees dan hier verder.

Hiking Trail

Huur een auto, quad of buggy en verken het eiland

Santorini is dan wel geen groot eiland, maar om de afstanden tussen de stadjes te overbruggen heb je eigenlijk wel een voertuig nodig. Het openbaar vervoer is helaas niet top geregeld en daarom is de meest eenvoudige en goedkoopste manier het huren van een auto. Vlakbij het vliegveld zitten allerlei autoverhuurbedrijven waar je voor schappelijke tarieven een auto kunt huren. Wil je er zeker van zijn dat je een auto kunt huren en dat niet alles verhuurd is? Reserveer dan van te voren een auto via internet.

Heb je wat meer geld te besteden en hou je van wat avontuur? Dan is het huren van een quad of buggy een leuk alternatief. Met dit stoere voertuig maak je iedere rit net even wat spannender. Meer informatie over het huren van een buggy, quad of auto vind je hier.

De vuurtoren van Akrotiri (Faros lighthouse)

Op het meest zuidwestelijke puntje van Santorini vind je de vuurtoren van Akrotiri. De vuurtoren stamt uit de 19e eeuw en heeft een hele lange tijd schepen zien komen en gaan. Tegenwoordig is de vuurtoren niet meer in gebruik. De toren staat 10 meter boven het wachtershuis en er is een gigantisch mooi uitzicht. Dit uitzicht maakt het feit dat je de vuurtoren niet in kunt helemaal goed. Om bij de vuurtoren van Akrotiri te komen volg je vanuit Fira de weg naar Athinos en Akrotiri. Volg de weg richting Faros Lighthouse. Binnen ongeveer 5 minuten kom je aan bij de vuurtoren.

Bezienswaardigheden Santorini Bezienswaardigheden Santorini Bezienswaardigheden Santorini Bezienswaardigheden Santorini
Akrotiri – Opgravingen

De stad Akrotiri was een rijke, prehistorische handelsstad op Santorini die vroeger deel uitmaakte van de Minoïsche beschaving. De stad is ooit verwoest door een aardbeving, maar door de vulkanische as van de uitbarsting van een vulkaan (1613 voor Christus) is het eeuwenlang bewaard gebleven. In 1967 is de stad gevonden en is een groot gedeelte opgegraven. Helaas liggen de opgravingen op dit moment stil, omdat er geen geld meer is om verder te graven. Wel kun je de opgravingen bezichtigen. Ze zijn overdekt en de kosten bedragen €5,- per persoon (voor studenten is het gratis). Zelf vond ik het echt de moeite waard. Je kunt goed zien hoe het stadje was opgebouwd en dat het een rijke stad was. Er staan een aantal gigantische huizen. Het leuke is ook dat je echt door het dorp kun lopen, dus tussen de opgravingen door!

Opgravingen Akrotiri

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.