Homepage EuropaSpanjeAndalusië Tip: 10x Instagram & foto spots in Andalusië

Tip: 10x Instagram & foto spots in Andalusië

door Romy
Casa de Pilatos Sevilla

Andalusië is een prachtige regio en je vindt hier een aantal mooie steden, zoals Sevilla, Córdoba en Ronda met vele “Instagrammable” fotospots. In dit artikel vind je 10 Instagram en foto spots in Andalusië. Als je geen Instagram hebt, dan kun je deze foto’s natuurlijk ook gebruiken voor in je fotoalbum!

Tip: Ik bewerk al mijn foto’s, zowel voor Instagram @Traveldiarynl als mijn blog, met mijn eigen gemaakte presets. Die presets, ook wel voorinstellingen genoemd, kun je hier vinden!

1. Plaza de España in Sevilla

Het Plaza de España is een van de populairste pleinen van Sevilla. En dat is niet gek! Het plein is prachtig en wordt omringd door een halvemaanvormig paviljoen. Onderaan het gebouw vind je 52 kleurrijke mozaïeken wat het een kleurrijk plaatje maakt. Het Plaza de España staat ook wel bekend als “het Venetië van Sevilla”. Op het plein vind je namelijk een 500 meter lang kanaal. Via bruggetjes kun je het kanaal te voet oversteken en het middenplein betreden. Natuurlijk stop je wel even om op de brug om een mooi foto te maken!

Locatie: Klik hier

2. Mezquita in Córdoba

De Mezquita is de kathedraal van Córdoba, die samen met de binnenstad behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In eerste instantie diende de kathedraal als moskee en dit is ook terug te zien in de stijl van de kathedraal. Binnen staan namelijk 860 rood met witte zuilen, wat zorgt voor een heel tof aanzicht. Pak je camera en schieten maar!

Locatie: Klik hier

Mezquita Córdoba
3. Puente Nuevo in Ronda

De Puente Nuevo is een gigantische brug in Ronda. Ronda wordt in tweeën gesplitst door rivier Guadalevín, die een diepe kloof heeft uitgesneden. Deze kloof wordt ook wel Tajo de Ronda genoemd. De Puente Nuevo heeft een hoogte van bijna 100 meter en is één van de drie bruggen die de stad aan elkaar verbindt. Om uit te kijken op de brug, dien je eerst een stuk naar beneden te lopen. De exacte locatie van het uitzichtpunt vind je hieronder.

Locatie: Klik hier

Puente Nuevo Ronda
4. Plaza de Toros in Sevilla

Plaza de Toros is een stierenvechtarena in Sevilla die officieel is uitgeroepen tot Bezienswaardigheid van Cultureel Belang. Daarnaast is het de derde meest bezochte bezienswaardigheid in Sevilla. Door middel van een tour kun je de Plaza de Toros van binnen bekijken én een toffe foto maken midden in de arena! Niet alleen een mooie ervaring, maar ook een mooi plaatje rijker :).

Locatie: Klik hier

Auto reisroute Andalusië
5. Alcázar de los Reyes Cristianos in Córdoba

Het Alcázar de los Reyes Cristianos is een middeleeuws paleis dat heeft gediend als woning van verschillende katholieke vorsten. Je vindt hier een aantal binnenplaatsen, Koninklijke Stallen, mozaïeken en prachtige tuinen. Dit laatste is een perfecte plek om een aantal mooie foto’s te maken. Planten, bloemen, beelden en waterpartijen. Je vindt het hier allemaal!

Locatie: Klik hier

Alcázar de los Reyes Cristianos Cordóba
6. Metropol Parasol

Metropol Parasol is een grote, houten constructie die dient als versiering. Vroeger stond er op deze plek een markt die uiteindelijk werd gesloopt, omdat er een ondergrondse parkeerplaats gebouwd zou worden. De bouw van de parkeerplaats ging uiteindelijk niet door, omdat men hier overblijfselen van een Romeinse kolonie ontdekte. Om deze plek te laten integreren met de alledaagse economie, organiseerde het Sevilla Urban Planning Agency in 2004 een internationale wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door J. Mayer H. Architects, een Berlijns architectenbureau, dat Metropol Parasol heeft ontworpen. Een bijzonder object dat zeker een foto waard is!

Locatie: Klik hier

Metropol Parasol
7. Palacio de Viana in Córdoba

Het Palacio de Viana is een landhuis met 12 prachtige binnenplaatsen (patio’s) en een tuin. Elke binnenplaats die je binnenstapt is uniek en ze zijn allemaal erg fotogeniek. Palacia de Viana heeft een oppervlakte van 6.500 m2, dus ik weet zeker dat je het huis verlaat met talloze mooie foto’s!

Locatie: Klik hier

Palacio de Viana
8. Real Alcázar in Sevilla

Het Real Alcázar is het koninklijk paleis van de stad. Het Alcázar is een van de oudste koninklijke paleizen ter wereld dat nog steeds in gebruik is en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grond waarop het paleis zich bevindt, heeft een oppervlakte van bijna 100.000 vierkante meter, waarvan ongeveer 75% tuin is. In het paleis vind je prachtige ruimtes, patio’s en pleinen in verschillende stijlen. Toegegeven, het is er vaak erg druk, dus je moet goed je best doen om een goede foto te schieten. Als het je lukt, dan is dit de perfecte spot om een ‘Instagrammable’ plaatje te schieten!

Locatie: Klik hier

Real Alcazar Sevilla
9. Casa de Pilatos in Sevilla

Casa de Pilatos is een paleis dat dateert uit de 15e eeuw en is gelegen in het historische centrum van Sevilla. Het paleis is vergelijkbaar met het Real Alcázar, maar dan kleiner. Wel vind je hier ook schattige patio’s en zijn de muren gevuld met prachtige mozaïeken! Het is hier bovendien veel minder druk.

Locatie: Klik hier

Casa de Pilatos Sevilla
10. Souvenirshop in Córdoba

Het centrum van Córdoba is ontzettend kleurrijk en beschikt over talloze leuke straatjes. Waar je ook loopt, overal zie je leuke plekjes om een foto te maken. Een leuk plekje zit aan Calle Cardenal Herrero. Hier vind je een souvenirwinkeltje met keramische borden en potten, waarvoor je een prachtige foto kunt maken!

Locatie: Klik hier

Córdoba

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.