Homepage EuropaTsjechiëPraag Bezoek een wedstrijd van Sparta Praag

Bezoek een wedstrijd van Sparta Praag

door Romy
voetbalwedstrijd Sparta Praag

In Praag voetballen twee grote voetbalclubs, namelijk HC Sparta Praag en HC Slavia Praag. Eerder al bezochten we in Lissabon een wedstrijd van Sporting Lissabon. Omdat dat ons goed bevallen is, besloten we nu een wedstrijd van HC Sparta Praag te bezoeken.

Tickets kopen voor de wedstrijd

Omdat we in Nederland al wisten dat we een wedstrijd Sparta Praag – Slovan Bratislava wilden bezoeken, besloten we tickets via de ticketwebsite van Sparta Praag te kopen. Bovenaan de website kun je kiezen voor de Engelse taal. Omdat het een wedstrijd voor de Europa League was, waren de kaarten iets duurder dan normaal. Terwijl tickets normaal verkrijgbaar waren voor 150 CZK (ongeveer € 8,-). Waren ze nu verkrijgbaar vanaf 400 CZK. We besloten niet de allergoedkoopste tickets te kopen, maar te kiezen voor stoelen achter het doel. Per ticket betaalde we 550 CZK (ongeveer € 20,-).

Sparta Praag (Tsj) – Slovan Bratislava (Slw) 4-0

Voor de wedstrijd dronken we wat speciaalbiertjes in het Belgische biercafé Les Moules. In dit café heb je de keuze uit meer dan 100 Belgische bieren. Na onze biertjes liepen we door Letná Park naar het stadion.

Vooraf werd ons al duidelijk gemaakt dat Sparta Praag favoriet zou zijn. De Generali Arena, het stadion van Sparta Praag, was op het uitvak na stijf uitverkocht. Ongeveer 20.000 mensen zongen Sparta Praag tegemoet. Sparta Praag won de wedstrijd met 4-0, maar ondanks het feit dat het ze zo gemakkelijk verging, zongen de fans de hele wedstrijd.

voetbalwedstrijd Sparta Praag

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.