Homepage Midden-AmerikaCuraçao Wat te doen op Curaçao: Bezienswaardigheden

Wat te doen op Curaçao: Bezienswaardigheden

door Romy
wat te doen in curacao

Het eiland Curaçao heeft allerlei bezienswaardigheden. Willemstad met haar kleurrijke centrum, de fantastische stranden, een mooie natuur en voor in de avond vele restaurants en uitgaansmogelijkheden. Lees hieronder wat je zoal kunt doen op Curaçao.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en ligt aan de zuidoostkant van het eiland. Vroeger was Willemstad ook de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Tegenwoordig telt de stad ongeveer 140.000 inwoners. Willemstad ziet er qua gebouwen erg Nederlands uit en wordt ook wel het Amsterdam van het westelijke halfrond genoemd. Ga lekker wandelen over de Handelskade. Hier vind je de gekleurde huisjes die je op alle foto’s van Curaçao ziet.

Op de hoek van de Handelskade vind je de drijvende markt. Dit is een markt op allerlei kleine bootjes. Deze bootjes komen elke dag vanuit Venezuela naar Curaçao gevaren met verse groentes en fruit.

De Pontjesbrug (Koningin Emmabrug) is ook zeker een bezoekje waard. Dit is een houten brug die drijf op 16 kleine bootjes (pontons). Vanaf de Pontjes brug kun je ook een mooie foto maken van de Handelskade.

De grote letters “Dushi” en “Curacao” zijn ook populaire spots om een foto te maken!

Wat te doen in curacao Wat te doen in curacao Wat te doen in curacao
Wat te doen in curacao

Stranden op Curaçao

Curaçao heeft vele mooie stranden. Wil je informatie over mijn top 5 mooiste stranden, klik dan hier. Naast deze mooie, natuurlijke stranden heb je ook nog het bekende Mambo Beach en Jan Thiel.

Mambo Beach

Mambo Beach is een plek op het eiland waar strand, shoppen, restaurants en uitgaan samen komen en daarom één van de bekendste stranden van het eiland. Vooral ‘s avonds is het populair onder jongeren die naar het strand komen om te feesten. Zelf vond ik Cabana erg leuk om ‘s avonds naar toe te gaan. In het begin van de avond kun je hier een hapje eten en vervolgens wordt het omgebouwd naar een uitgaansgelegenheid.

Als je van snorkelen houdt hoef je niet naar Mambo Beach toe. Dit is een aangelegd strand en dus weinig te zien van de mooie onderwaterwereld.

Een strandbedje op Mambo kost ongeveer nafl. 10,- .

Jan Thiel

Naast Mambo Beach heb je ook Jan Thiel. Dit strand is enigszins vergelijkbaar met Mambo Beach. Je vindt hier meerdere restaurants, bars en hotels (o.a. het bekende Papagayo Hotel). ‘s Avonds kan er op Jan Thiel ook gefeest worden. Zelf vond ik Zanzibar erg leuk. Zowel om te eten als om uit te gaan.

In tegenstelling tot Mambo Beach is Jan Thiel meer geschikt om te gaan snorkelen of duiken.

TIP: Wil je een hapje eten bij Cabana of Zanzibar? Reserveer dan op tijd je tafel. Het kan erg druk worden (zeker in de vakantieperiodes)

wat te doen in curacaowat te doen in curacaowat te doen in curacaoZwemmen met dolfijnen

Als je op Curaçao bent en van dolfijnen houdt, moet je dit gewoon doen! Zelf wilde ik al heel lang met dolfijnen zwemmen. Je kunt dit doen bij Dolphin Academy gelegen in het Sea Aquarium van Curaçao. Je kunt kiezen uit 5 verschillende programma’s, namelijk: Dolphin Encounter, Dolphin Swim, Dolphin Free Dive, Dolphin Scuba Encounter and Dolphin Open Water Dive. Voor verdere informatie over deze verschillende programma’s kun je kijken op de website van Dolphin Academy. Zelf heb ik gekozen voor Dolphin Swim. Tijdens dit programma zwem je ongeveer 30 minuten met 2 dolfijnen en doe je allerlei oefeningen met ze. De prijs hiervoor is $174,- dollar. Dit is redelijk prijzig, maar ik vond deze once-in-a-liftetime-experience zeker de moeite waard! Nadat je hebt gezwommen met de dolfijnen kun je ook nog rondkijken in het Sea Aquarium. Een bezoek aan dit park is daarna gratis.wat te doen in curacao
wat te doen in curacao wat te doen in curacao wat te doen in curacao

Flamingo’s spotten

Als je vanuit Willemstad naar St. Willibrordus rijdt kom je langs Landhuis Jan Kok en een aantal grote zoutvlaktes waar je grote groepen flamingo’s kunt spotten. Langs de weg vind je plekken waar je de auto kunt parkeren, om vervolgens van een afstandje deze prachtige roze dieren te kunnen bekijken. De flamingo’s staan in een klein laagje water dat op de zoutvlaktes ligt en zijn druk op zoek naar voedsel. De flamingo’s bij Jan Kok zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, erg tof om deze in het wild te zien!

Flamingo's spotten Flamingo's spotten

Koraal – Rooftop bar

Koraal is een rooftop bar met een restaurant en een infinity pool, gelegen in Coral Estate. Koraal is nog vrij nieuw en toen wij het bezochten was het dan ook nog lekker rustig. Het zwembad, een infinity pool, is erg tof met een prachtig uitzicht over de zee. Als jij lekker ligt te chillen op één van de strandbedjes, komt er een ober langs om je drankje op te nemen. Ze hebben heerlijke cocktails en sapjes. Als je honger hebt kun je een plekje uitzoeken in het restaurant, met een onwijs mooi uitzicht. Het menu is gevarieerd en de prijzen zijn gemiddeld.

Koraal kun je “gratis” betreden. Om gebruik te maken van het zwembad moet je nalf. 20,- betalen, maar als je nafl. 50,- per persoon uitgeeft in de bar of het restaurant dan vervallen deze kosten. Zelf vond ik Koraal echt TOP!

Koraal
Koraal