Homepage Midden-AmerikaMexicoCozumel Wat te doen op Cozumel: Bezienswaardigheden

Wat te doen op Cozumel: Bezienswaardigheden

door Romy
Cozumel

Cozumel is het grootste eiland van Mexico en is populair, omdat je er goed kunt duiken en snorkelen. Ook is het eiland een populaire aanleghaven voor cruiseschepen, omdat je er tax free kunt winkelen. Voor ons was het duiken dé reden om een bezoekje te brengen aan Cozumel. Toch hebben we naast het duiken nog een aantal andere dingen ondernomen op het eiland. Wij verbleven twee nachten in het Beds Friends Hostel.

In dit artikel vind je tips en lees je wat te doen op Cozumel!

Tip: Bekijk hier onze Mexico aftermovie

Een scooter huren

Wil je op een chille manier het eiland verkennen? Huur dan een scooter op Cozumel! Zelf hebben wij dit gedaan bij de accommodatie waar wij verbleven en het kostte ons 425 pesos voor 24 uur. Cozumel beschikt over één ‘main road’ die het hele eiland rond gaat. Deze weg is dan ook top als je het eiland wilt verkennen. Vooral aan de oostkant van het eiland is het erg leuk om te rijden. Je rijdt hier langs de kust, er is bijna geen verkeer en om de zoveel tijd kom je leuke (helaas wat duurdere) restaurants en barretjes tegen waar je even een stop kunt maken om wat te eten of te drinken. Aan de noordzijde van het eiland liggen ook de mooiste en ongerepte stranden, dus vergeet ook vooral niet om daar even een frisse duik te nemen! Ik schat dat je, zonder ergens te stoppen, binnen 2 uur het hele eiland rond kunt rijden. Als je ergens gaat lunchen, een keer wat gaat drinken en even op het strand wil liggen ben je dus wel een middagje zoet. Zorg ervoor dat je rond 18:00 aan de westkant van het eiland bent, want hier kun je onder het genot van een drankje genieten van een mooie zonsondergang!

Cozumel scooter Cozumel scooter Cozumel scooter

Duiken op Cozumel

Cozumel behoort volgens velen bij de wereldtop als het gaat om duikbestemmingen. Dit was voor ons dan ook de reden om een bezoek te brengen aan dit eiland. De eerste dag hebben wij meteen onze duiken vastgelegd voor de volgende dag. In eerste instantie zouden wij dit doen met een duikschool die samenwerkt met de accommodatie waar wij verbleven, maar door een miscommunicatie kwamen wij uiteindelijk terecht bij duikschool Cabellito del Caribe. In totaal hebben wij twee duiken gemaakt en hebben we eindelijk weer eens een schildpad gezien! Daarnaast doken we tijdens de eerste duik door een soort van grot, wat voor ons de eerste keer was. Een erg gave ervaring! De onderwaterwereld was erg tof; veel verschillende vissoorten en mooi koraal. Zeker de moeite waard dus en ik vond het jammer dat we niet nog meerdere duiken hebben gemaakt. De duikschool viel ons helaas wel een beetje tegen. De duikmaster was nieuw en nog niet erg goed. Ze zat tijdens het duiken een beetje in haar eigen wereldje in plaats van op zoek te gaan naar toffe dingen om te laten zien.

Het duiken op Cozumel was trouwens wel erg goedkoop. Twee duiken kostte ons 1700 pesos (ongeveer 70 euro) per persoon en dit is inclusief equipment, lunch, drinken en de entree voor het national park.

Cozumel duiken Cozumel duiken
Shoppen in het centrum van Cozumel

In het centrum van Cozumel vind je talloze (souvenir)winkels, restaurants en bars, waar je je prima een middagje kunt vermaken. Avenue Rafael E. Melgar is een populaire straat in het centrum, waar je veel tax free winkels kunt vinden met onder andere sieraden, make-up en parfums. Daarnaast is Cozumel het beste eiland om zilveren sieraden in te slaan. De vele tax free shops hebben er dan ook toe geleid dat Cozumel is getransformeerd tot de nummer 1 cruiseschip bestemming van de Mexicaanse Caraïben. Helaas betekent dat wel dat het druk en toeristisch is in het centrum. Het komt vaak voor dat er niet één, maar meerdere cruiseschepen in de haven liggen. Ben je de drukte op straat en het winkelen zat? Zoek dan een leuk plekje rondom het centrale plein, Plaza del Sol. Hier kun je, onder het genot van een drankje, even heerlijk mensen kijken. Op dit plein vind je trouwens ook de Cozumel letters, waar je een heerlijke cliché foto kunt maken!

Shoppen Cozumel Shoppen Cozumel
Bezoek het San Martin strand

Aan de bovenkant van het eiland vind je een aantal mooie en ongerepte stranden. Een van deze stranden is Playa de San Martin. Toen we met de scooter langs dit strand reden, moesten we even stoppen. Het water was ontzettend mooi van kleur en het strand was erg rustig. Er lagen maar een paar mensen op het strand. Bovendien stonden er een aantal parasols en dus schaduwplekken, wat over het algemeen schaars is op ongerepte stranden. Op Playa de San Martin vind je geen restaurant of bar, dus mocht je er een middagje willen doorbrengen, neem dan wat te eten en te drinken mee. In de buurt van het strand vind je wel verschillende plekken waar je iets kunt eten en drinken. Let er wel op dat de zee aan de oostkant van het eiland wat wilder kan zijn, dus doe wel voorzichtig!

Playa de San Martin Playa de San Martin

Slapen op Cozumel

Zoek je een leuke plek om te overnachten? Dan kan ik je Beds Friends Hostel aanraden. Dit hostel is heel chill en erg gezellig. Bovendien kun je er lekker en goedkoop wat eten en drinken, chillen in de hangmatten en een fiets of scooter huren. Hoewel het eigenlijk een hostel is, kun je naast een bed op de slaapzaal, ook kiezen voor een privé kamer. Omdat ik samen met mijn vriend reisde, kozen we voor deze optie. Per nacht betaalden we samen € 30,-. Reis je alleen? Kies dan voor een bed op de (gemengde) slaapzaal. De prijs voor een nacht is ongeveer € 10,-.

Klik hier voor meer informatie over het hostel.

Beds Friends Hostel

Foto via Booking.com

Beds Friends Hostel

Foto via Booking.com

Beds Friends Hostel

Foto via Booking.com

Wat te doen na een bezoek aan Cozumel?

Ben je uitgekeken op Cozumel en weet je nog niet precies wat je volgende bestemming wordt? Wij kozen voor een bezoek aan Tulum, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere bestemming kiezen. Lees hier over onze reis door Quintana Roo en Yucatán!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.