Homepage Midden-AmerikaMexicoIsla Holbox Tip: Eten en drinken op Isla Holbox

Tip: Eten en drinken op Isla Holbox

door Romy
Raices Isla Holbox

Isla Holbox is een klein eiland met genoeg leuke plekken om iets te eten en/of drinken. Vanwege het toeristische karakter van het eiland en de geïsoleerde ligging zijn de prijzen iets hoger dan op het vaste land. Echter, je eet dan wel op een van de mooiste eilanden van Mexico!

Wij verbleven twee dagen op Isla Holbox en hieronder vind je onze favoriete adresjes.

Tip: Bekijk hier onze Mexico aftermovie

Raices Beach club and Marina

Raices is een beach bar en restaurant dat gelegen is op het strand van Isla Holbox. De beach bar staat bekend om de meest verse vis van het eiland. Er hangt hier een relaxte sfeer en in de middag wordt er live muziek gespeeld. Een lekkere Sol, nacho’s met guacamole of ceviche en ondertussen genieten van leuke reggea muziek dus! Bovendien zijn de prijzen erg goed.

Mocht je gebruik willen maken van de ligbedjes op het strand, dan moet je minimaal 350 pesos per persoon besteden aan eten of drinken. Als je hier een hele dag ligt, dan haal je dit natuurlijk makkelijk! Zelf zijn wij twee keer naar Raices geweest. Zeker een aanrader! Vergeet ook niet om hier de zonsondergang te bekijken.

Raices Isla Holbox Ontbijten bij La Tortilleria

La Tortilleria is een klein restaurantje, met nog geen tien tafels, waar je heerlijk kunt ontbijten of lunchen. Het restaurantje is gevestigd aan het centrale plein in het centrum van Holbox. Ze hebben er, zoals de naam al zegt, heerlijke tortilla’s, maar ook eieren en panini’s. Een goede plek om je dag te op Isla Holbox te starten. La Tortilleria is geopend van 08:00 uur tot 16:00 uur.

La Tortilleria Isla Holbox

Isla HolboxTaco’s eten bij El TacoQueto

Een ander goedkoop restaurantje in het centrum van Holbox is El TacoQueto. Wederom geeft de naam al aan wat je er kunt bestellen, namelijk heerlijke taco’s. Van binnen ziet het er een beetje uit als een snackbar met rode plastic stoeltjes en fel gekleurde tafelkleden. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen, want het eten is echt top! Bovendien is het eten ook nog eens spot goedkoop. Niet alleen kun je hier taco’s eten, maar ook nacho’s, burrito’s, tortilla’s, quesadilla’s en andere Mexicaanse gerechten!

Let op: Het kan zijn dat je even moet wachten, aangezien het er erg druk kan zijn. Echter, het duurt nooit heel lang voordat je een plekje kunt krijgen, aangezien mensen er niet heel lang blijven zitten.

Básico

Básico is een restaurant in een zijstraat van het centrale plein en is niet vergelijkbaar met de eerder genoemde restaurantjes en tentjes. Básico ziet er erg leuk uit en is erg hip ingericht. Op het strand kwamen we twee medewerkers tegen van dit restaurant die ons hun kaartje gaven. Uit nieuwsgierigheid namen we een kijkje. De service was top en ook het eten was lekker. Helaas vonden we dat de prijzen erg hoog waren voor het formaat van de porties. Na ons bezoek hebben we daarom  nog een crêpe gehaald op het centale plein!

Básico Isla HolboxBásico Isla Holbox

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.