Homepage Midden-AmerikaMexicoBacalar Reisinformatie: Tips voor Mexico

Reisinformatie: Tips voor Mexico

door Romy
reisinformatie

Ga je binnenkort op vakantie naar Mexico? Dan heb je vast een hoop vragen. Hoeveel budget heb ik nodig, heb ik inentingen nodig, moet ik een visum aanvragen, kan ik er autorijden en ga zo maar door. In dit artikel vind je allerlei praktische reisinformatie en tips, waarmee jij goed voorbereid op reis kunt naar dit prachtige land.

Tip: Bekijk hier de ultieme auto reisroute door Quintana Roo en Yucatán in Mexico.

Budget Quintana Roo en Yucatán, Mexico

Als je een rondreis wilt maken door Quintana Roo en Yucatán, dan kun je met een budget van € 50,- tot € 70,- per persoon per dag, afhankelijk van de gewenste luxe van je accommodaties en restaurants, prima uit de voeten. Dit is exclusief de kosten van de vliegtickets. Je hoeft met zo’n budget niet te besparen op eten en drinken, activiteiten, bezienswaardigheden en accommodaties. Reis je met het openbaar vervoer, slaap je in hostels en ga je niet drie keer per dag uiteten? Dan kun je misschien zelfs rondkomen met € 40,- per persoon per dag!

Tip: Benieuwd hoe ik op deze bedragen ben gekomen? Lees dan het volledige artikel over prijzen en kosten in Quintana Roo en Yucatán.

Munteenheid Mexico

De munteenheid van Mexico is de Mexicaanse Peso en één Peso ($) bestaat uit 100 Centavo (¢). Er zijn bankbiljetten met een waarde van $20, $50, $100, $200, $500 en $1000. Naast deze biljetten zijn er ook nog briefjes van $10 in omloop, maar deze worden niet meer gedrukt. De munten waarmee betaald wordt in Mexico hebben een waarde van 10¢, 20¢, 50¢, $1, $2, $5, $10 en $20.

Voor 1 euro krijg je op het moment van schrijven (juni 2019) iets meer dan 20 Mexicaanse pesos. Wil je weten hoeveel je betaald in euro’s? Deel dan het bedrag in pesos door 5. 100 $ is ongeveer gelijk aan € 5 ,-. De werkelijke koers op het moment iets beter, dus eigenlijk betaal je zelfs minder dan € 5,-.

Kosten Budget Yacutan Quintana Roo Mexico

Paspoort en visum Mexico

Omdat Mexico buiten de Europese Unie ligt, heb je een paspoort nodig om af te kunnen reizen naar dit land. Bij aankomst in Mexico moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn en moet je paspoort minimaal één lege visumpagina hebben, zodat de douane een stempel kan zetten.

Wij Nederlanders hebben geluk! Toeristen met een Nederlandse nationaliteit mogen maximaal 180 dagen, oftewel zes maanden, in Mexico verblijven zonder in het bezit te moeten zijn van een visum. Mocht je langer dan zes maanden in Mexico willen verblijven, dan kun je het beste contact opnemen met de Mexicaanse ambassade in Den Haag. Zij kunnen je precies vertellen wat je nodig hebt en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Inentingen en vaccinaties Mexico

Op dit moment is het niet verplicht om bepaalde inentingen te halen. Wel worden er vaccinaties aanbevolen, namelijk DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (Besmettelijke Geelzucht). Gedurende het hele jaar komt ook Malaria voor, voornamelijk op het platteland in het zuiden en aan de grens met Guatemala. Draag beschermende kleding en gebruik DEET, een insectenwerend middel. Slaap ook zoveel mogelijk onder een muskietennet/klamboe.

Let op: Check voordat je afreist naar Mexico altijd de website van de GGD en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Auto huren en autorijden in Mexico

Ben je van plan om een auto te huren in Mexico? Dan heb je voldoende aan je Nederlandse rijbewijs. Je hebt dus geen internationaal rijbewijs nodig. Ook niet voor het huren van de auto. Toch is het verstandig om vooraf te checken wat de voorwaarden zijn om een auto te kunnen huren, aangezien dit verschilt per verhuurbedrijf.

Wij huurden onze auto bij Europcar. Om hier een auto te kunnen huren moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Bij stadsvestigingen kun je een auto huren als je 19 jaar bent, bij luchthavenvestigingen moet je minimaal 21 jaar oud zijn en voor een bepaalde, grote huurauto categorie moet je minimaal 25 jaar oud zijn.

Bekijk de voorwaarden goed voordat je een auto boekt. Huur je via een andere maatschappij? De voorwaarden kun je op hun site vinden.

Wij betaalden waren € 200,- kwijt aan autohuur voor 16 dagen. Dat is ongeveer € 12,50 per dag.

Tip: Bekijk hier onze Mexico aftermovie

Mobiel internet en een simkaart in Mexico

Mexico beschikt over een goed 4G netwerk en in veel hotels en restaurants kun je gebruiken maken van gratis Wi-Fi. Wil je niet afhankelijk zijn van andermans internet? Dan kun je ook een simkaart kopen bij een telecomwinkel of in de supermarkt.

Telcel is de grootste provider in Mexico en heeft het beste bereik door het hele land. Voor een simkaart betaal je ongeveer € 5,- en vervolgens heb je de keuze uit verschillende data pakketten. Kijk welk pakket het beste bij jou past (aantal GB en het aantal dagen dat hij geldig is), stop de simkaart in je telefoon en je bent klaar om te internetten! Lukt het je niet om de simkaart te installeren? Bij aankomst op het vliegveld zijn er loketten van telefoonmaatschappijen waar ze je kunnen helpen.

Playa Pescadores Tulum

(Verloop)stekker Mexico

Helaas passen onze Nederlandse stekkers niet in de Mexicaanse stopcontacten, dus je hebt een verloopstekker nodig. De Mexicaanse stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard en ongeaard zijn. Om de stopcontacten te kunnen gebruiken heb je een wereldstekker nodig of een verloopstekker van type A of type B.

Tijdsverschil Nederland en Mexico

In Mexico gelden verschillende tijdzones. Ze lopen van UTC-5 tot UTC-8. In Mexico-Stad, Quintana Roo en Yucatán is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Niet overal in Mexico hanteren ze de zomertijd. Het is dus verstandig om van te voren goed te kijken hoeveel uur tijdverschil er bestaat tussen de bestemmingen die jij wilt bezoeken en Nederland.

Beste reistijd Mexico

December tot en met mei is de beste periode om Yucatán en Quintana Roo te bezoeken. De temperatuur is dan goed, er valt weinig regen en de zeetemperatuur is heerlijk. Een nadeel is dat de “whaleshark periode” loopt van juni tot en met augustus. Ben je van plan om voor de walvishaaien naar Mexico afreizen? Dan kun je beter voor juni of juli kiezen.

Tip: Lees hier meer over het klimaat en de beste reistijd voor Quintana Roo en Yucatán in Mexico.

Reisinformatie Mexico

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.