Homepage Midden-OostenDubai Wat te doen in Dubai in één dag: Bezienswaardigheden

Wat te doen in Dubai in één dag: Bezienswaardigheden

door Romy
Burj el Arab

Aan onze reis kwam een einde. Drie weken hadden we gereisd door Java, Bali, de Gili-eilanden en Kuala Lumpur. Al tijdens het boeken hadden we besloten om daar nog een dagje in Dubai aan vast te plakken. We zochten een vlucht uit waarbij we om 12:00 uur in Dubai zouden landen en de volgende dag om 09:00 uur weer zouden vertrekken. Een eendaags bezoekje dus! Al van te voren besloten we uit te kiezen welke bezienswaardigheden we zouden bezoeken. Voor mijn vriend was het niet de eerste keer, maar voor mij wel. De hoogtepunten van Dubai wilde ik uiteraard niet missen.

Metro Dubai

Op het vliegveld kochten we een dagticket voor 14 AED (ongeveer € 3,50), zodat we de hele dag van de metro gebruik konden maken en geen tijd zouden verliezen met het kopen van tickets. Met de metro reisden we richting halte Burj Khalifa / Dubai Mall om een bezoekje te brengen aan de grootste shoppingmall en de hoogste toren ter wereld. Via een lange gekoelde tunnel loop je vanaf de metrohalte in ongeveer 20 minuten naar de Dubai Mall. Op het moment dat wij Dubai bezochten (juli) was het buiten bijna 50 graden Celsius, dus de airco in de tunnels was zeker niet overbodig.

Dubai Mall

Omdat we maar weinig tijd hadden, liepen we alleen een rondje langs de hoogtepunten in de Dubai Mall, namelijk langs “Dubai Aquarium & Underwater Zoo”, de ijsbaan, het skelet van een Tyrannosaurus en zelfs een heuse waterval. Voor wie tijd heeft en wil winkelen is de Dubai Mall, met meer dan 1200 winkels, een waar walhalla. Je vindt er alle soorten winkels: van H&M tot Louis Vuitton en van Marks & Spencer tot Dolce & Gabbana. Wij hadden die tijd niet en liep daarom door naar de Burj Khalifa.

Aquarium Dubai Mall

Ijsbaan Dubai Mall

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is dé bezienswaardigheid van Dubai. Waar je in de stad ook bent, deze toren zie je overal.  Met zijn hoogte van maar liefst 828 is het de hoogste toren van de wereld. Helaas is het niet mogelijk om de top van de Burj Khalifa te bereiken. Wel kun je een bezoekjes brengen aan de 148e verdieping (op 550 meter hoogte) van het gebouwd. Ironisch genoeg wordt deze bezienswaardigheid “At The Top” genoemd, een beetje misleidend dus.

Wil je “At The Top” bezoeken? Zorg dan dat je van te voren via internet koopt. Een bezoek brengen aan “At The Top” is erg populair en daarom vrijwel altijd uitverkocht. Je hebt twee verschillende soorten kaarten:

  • At The Top: bezoek de 124e verdieping voor 125 AED (ongeveer € 30,-)
  • At The Top Sky: bezoek de 125e én de 148e verdieping voor 350 AED (ongeveer € 80,-), deze optie biedt meer privacy en je krijgt tevens uitleg van een gids.

Wij kozen voor de eerste optie. Met een snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur wordt je met een lift naar boven gebracht. Het uitzicht dat je vanaf het observatieplatform aantreft is waanzinnig.

Burj Khalifa

Dubai Fountain

De Dubai Fountain is de grootste fonteinshow ter wereld. De fontein is maar liefst 275 meter lang en wordt verlicht door ongeveer 6500 lampen en 25 kleurprojectoren. Een aantal keer overdag en ‘s avonds ongeveer een keer per half uur vindt er een show plaats. Het water van de fontein wordt op het ritme van de muziek in de lucht gespoten. Tijdens climaxen wordt het water tot meer dan 100 meter hoogte de lucht in geschoten. Vanwege de kracht waarmee dit gebeurd ontstaat een flinke knal.

Dubai Fountain

Fonteinshow bekijken vanuit een “Abra”

Wil je de fontein vanuit een traditionele abra (bootje) aanschouwen? Tijdens de shows varen diverse bootjes het water op om de fontein zo vanuit een andere manier te bekijken.

Mall of the Emirates

De Mall of the Emirates is met 700 winkels kleiner dan de Dubai Mall, maar nog steeds een winkelparadijs. Toch is de mall vooral bekend onder toeristen, omdat er een skihal is gevestigd: Ski Dubai. Terwijl het buiten warmer is dan 40 graden, kun je hier skiën op een 400 meter lange piste. In de skihal worden pinguïns gehouden ter vermaak van de kinderen die de hal bezoeken.

Dure auto’s spotten?

Dubai staat bekend om haar rijkdom. Iets dat hoor heel de stad getoond wordt. Hou je van auto’s? Bezoek dan de ingang van de Dubai Mall of Mall of the Emirates. In een kwartier zul je diverse Lamborghini en Ferrari’s zien langskomen.

Burj El Arab

Het bekendste en duurste hotel van de wereld is de Burj El Arab. Dit 7-sterren hotel is gebouwd in de vorm van een zeil(boot). Helaas is het hotel niet met de metro te bereiken, dus je dient een taxi te nemen of een uurtje te lopen. Vanwege de hoge temperaturen raad ik je overigens de taxi aan! De taxi is naast de metro een populaire manier om jezelf te verplaatsen. Er rijden duizenden taxi’s rond. Je kunt om de Burj El Arab te bezoeken een taxi nemen vanaf de taxistandplaats van de Mall of the Emirates. Je betaalt dan ongeveer 15 AED, ongeveer € 3,50.

Burj el Arab vanuit Souk Madinad

Burj el Arab

Burj El Arab van binnen bekijken?

De Burj El Arab mag je alleen van binnen bekijken als je ook daadwerkelijk gebruik maakt van de services die het hotel biedt. Een “goedkope” manier om een bezoekje te brengen aan de Skyview Bar van het hotel is een high tea. Toch kost deze “goedkoopste” manier, vanwege de minimum besteding, al snel € 50,- per persoon.

Souk Madinat

Na wat foto’s van de Burj El Arab besloten we een bezoekje te brengen aan Souk Madinat. Souk Madinat is gevestigd naast de toren en is een van de mooiste winkelcentrums die ik ooit gezien heb. Het hele winkelcentrum is in Arabische stijl gebouwd, maar heeft, vanwege de aanwezigheid van diverse kanaaltjes, ook wat weg van Venetië. Een unieke manier om Souk Madinat te ontdekken is door middel van een Abra Tour van 20 minuten voor 70 AED, ongeveer € 20,-. In mijn ogen was dit echter aan de dure kant.

Wie wil shoppen, kan overigens beter kiezen voor de Dubai Mall of de Emirates Mall. Hoewel er in deze souk diverse winkeltjes zijn te vinden, zijn dit voornamelijk souvenirwinkeltjes en kleine boetiekjes.

Souk Madinad

Souk Madinad

Dubai in een dag: doen of niet doen?

Het is zeker de moeite waard om Dubai in een dag te bezoeken. Natuurlijk kun je niet aan alle bezienswaardigheden een bezoekje brengen, maar de belangrijkste passen prima in een dag. Je budget hoeft daar trouwens niet heel groot te zijn, want wij blokkeerden per ongeluk onze creditcard direct bij aankomst. Met onze laatste € 100,- brachten we een bezoek aan de bezienswaardigheden, zijn we wezen eten en overnachtten we in een (goedkoop) hotel.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.