Homepage Midden-OostenJordaniëAmman Tip: Bezoek de Jara Market in Amman

Tip: Bezoek de Jara Market in Amman

door Romy
Jara Market

Ben je op een vrijdag in Amman en op zoek naar een leuke markt waar je talloze souvenirs en heerlijk eten en drinken kunt kopen? Breng dan een bezoek aan de Jara Market! In dit artikel vind je informatie over deze gezellige markt!

Jara Market (Souk Jara) Amman

De Jara Market, ook wel Souk Jara genoemd, is een wekelijkse vrijmarkt waar men handgemaakte producten verkoopt. De souk werd in 2004 opgericht door de inwoners van Jabal Amman om de souk cultuur in leven te houden en om lokale ontwerpers de ruimte te geven omhun  creaties te promoten en te verkopen. De Jara Market is niet alleen populair onder toeristen, maar ook onder de lokale bevolking. Er is voor ieder wat wils! Ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken, omdat er een speciale speelruimte is gecreëerd.

Op de markt vind je handgemaakte sieraden, kunstwerken, telefoonhoesjes, antiek en nog veel meer. Vind je het leuk om te koken? Dan ben je bij de Jara Market ook aan het goede adres, omdat er ook veel kraampjes staan met aromatische kruiden. Als je honger krijgt van het denken aan al die gerechten, waarbij je die heerlijke kruiden kunt gebruiken, dan vind je aan het einde van de markt een soort van food court. Hier staan verschillende eet- en drinkkraampjes, waar je Jordaanse specialiteiten kunt bestellen. Geniet van falafel, een gevulde en gepofte aardappel, verse vruchtensappen en nog veel meer.

Praktische informatie

Souk Jara is geopend op vrijdag tussen half mei en eind september van 10:00 uur ‘s ochtends tot 22:00 uur ‘s avonds. Als er een voorstelling of band speelt, dan kan het zijn dat de markt wat langer openblijft. Als je Souk Jara wil bezoeken, dan hoef je geen entreekosten te betalen!

Jara Market is te vinden in een zijstraat van Rainbow Street, namelijk Fawzi Al-Maalouf Street.

Op zoek naar andere leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Amman? Lees dan hier verder!

Citadel Amman

 

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.