Homepage Midden-OostenJordanië Tip: 10x Instagram & foto spots in Jordanië

Tip: 10x Instagram & foto spots in Jordanië

door Romy
Umbrella stairs Amman

Jordanië is een prachtig land en je vindt hier vele “Instagrammable” fotospots. In dit artikel vind je 10 Instagram en foto spots in Jordanië. Heb je geen Instagram? Dan kun je deze foto’s ook prima gebruiken voor in je fotoalbum ;-).

Tip: Ik bewerk al mijn foto’s, zowel voor Instagram @Traveldiarynl als mijn blog, met mijn eigen gemaakte presets. Die presets, ook wel voorinstellingen genoemd, kun je hier vinden!

1. Treasury in Petra

De historische stad Petra is een beroemde archeologische vindplaats en één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Voor velen is Petra de dé reden om af te reizen naar Jordanië. De Treasury is het visitekaartje van Petra en mag daarom ook niet ontbreken in je Instagram feed!

Locatie: Klik hier

Petra Treasury
2. Monastery in Petra

De Monastery lijkt op de Treasury, alleen is deze een heel stuk groter. De Monastery is met haar 47 meter breedte en 48,3 meter hoogte één van de grootste bezienswaardigheden van Petra.

Locatie: Klik hier

Petra Monastery
3. Citadel in Amman

De Citadel is één van de populairste plekken in Amman, omdat je hier meerdere belangrijke bezienswaardigheden kunt vinden uit verschillende historische tijdperken. Zo vind je hier onder andere de tempel van Hercules, waar je een hele toffe foto van kunt maken!

Locatie: Klik hier

Citadel Amman
4. Khazali Canyon in Wadi Rum

De Khazali Canyon is een van de bekendste bezienswaardigheden in de Wadi Rum woestijn. Het is een 100 meter lange en smalle kloof, waarvan de binnenmuren zijn bedekt met Nabateaanse, islamitische en Thamudische inscripties en petrogliefrotsen. De perfecte Instagram spot!

Locatie: Klik hier

Jeep tour Wadi Rum
5. Rainbow Street in Amman

Rainbow Street is een onwijs gezellig straatje in het centrum van Amman. Je vindt hier talloze cafés, restaurants en winkels die zowel door toeristen als door de lokale bevolking worden bezocht. In een zijstraat van Rainbow street, Ahmed Ben Tolon Street, vind je leuke oranje hangplanten die perfect zijn om een foto onder te maken!

Locatie: Klik hier

Contact Traveldiary.nl
6. South Theatre in Jerash

Het South Theatre is oud theater dat is gebouwd tussen 90 en 96 na Christus en bood plaats aan meer dan 3000 bezoekers. Het theater wordt nog steeds gebruikt voor concerten en andere voorstellingen en is ook nog eens erg fotogenie. Shooten maar op deze prachtige Instagram spot!

Locatie: Klik hier

South Theatre
7. Umbrella Stairs in Amman

Deze kleurrijke trap is te vinden in downtown Amman, naast het Zajal Restaurant. De trap heeft een hemel van gekleurde paraplu’s, wat een perfecte combinatie is voor een leuke foto!

Locatie: Klik hier

Umbrella stairs Amman
8. Um Fruth Rock Bridge in Wadi Rum

Nog zo’n mooie bezienswaardigheid in Wadi Rum: Um Fruth Rock Bridge. Wij bezochten deze plek tijdens onze 4 uur durende jeep tour. Echt een hele toffe ervaring! Om boven op de brug te komen, moet je wel een stuk klimmen. Doe voorzichtig! Eenmaal boven was het de klim zeker waard.

Locatie: Klik hier

Um Fruth Rock Bridge
9. Abdali Stairs in Amman

Nog een trap! Dit keer hangen er geen gekleurde paraplu’s boven de trap, maar is de trap zelf gekleurd. De trap beschikt zo ongeveer over alle kleuren van de regenboog en dat zorgt voor een vrolijk plaatje. Haal je camera te voorschijn en klikken maar!

Locatie: Klik hier

Abdali stairs Amman
10. Lawrence House in Wadi Rum

Lawrence House zijn overblijfselen van een Nabateeërs woning waar Lawrence of Arabia zou hebben gewoond. Achter het huis staat een rots, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei. De rots staat vol met opgestapelde stenen. De perfecte Instagram spot!

Locatie: Klik hier

Jeep tour Wadi Rum

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.