Homepage Midden-OostenJordanië Tip: Koop een Jordan Pass in Jordanië

Tip: Koop een Jordan Pass in Jordanië

door Romy
Jordan Pass

Vlieg je binnenkort naar Amman in Jordanië en ben je van plan om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken? Dan is de Jordan Pass zeker iets voor jou! In dit artikel vind je informatie over de Jordan Pass en lees je wanneer je deze wel of juist niet aan moet schaffen.

Wat is de Jordan Pass?

De Jordan Pass is een pas waarmee je toegang krijgt tot 40 bezienswaardigheden en attracties in Jordanië. Als je de pas voorafgaand aan je reis koopt en minimaal drie nachten in Jordanië verblijft, dan hoef je geen kosten voor het visum, die je moet betalen bij aankomst in het land, te betalen. Verder krijg je bij het aanschaffen van de pas een digitale brochure met allerlei handige informatie over de bezienswaardigheden en attracties in Jordanië.

Hoe werkt het?

Als je een Jordan Pass hebt gekocht, hoef je bij 40 bezienswaardigheden ter plaatse geen entreekosten te betalen. Dit heb je vooraf namelijk al gedaan door het kopen van de Jordan Pass. Laat bij de ingang van de bezienswaardigheid (als die onder de pas valt) je pas zien en je kunt naar binnen. Wil je een pas bestellen? Dan kan dat via de website van Jordan Pass.

Let op: De Jordan Pass is geldig binnen 12 maanden na aankoop en hij vervalt automatisch 2 weken na de eerste keer dat hij bij een bezienswaardigheid wordt gescand. Daarnaast moet je altijd je paspoort laten zien, dus vergeet deze niet steeds mee te nemen.

Bezienswaardigheden

Met de pas kun je een bezoek brengen aan verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties, musea, kastelen en andere hotspots. Een aantal inbegrepen bezienswaardigheden zijn de historische stad Petra, Jerash, Wadi Rum en Amman Citadel. Nieuwsgierig naar de hele lijst? Kijk dan op de website van de Jordan Pass.

Prijzen

Er zijn 3 soorten passen. Elke pas geeft je “gratis” toegang tot 40 bezienswaardigheden en attracties, geeft je vrijstelling voor de kosten voor het toeristenvisum (mits je minimaal drie dagen blijft) en komt met een digitale brochure met informatie over de bezienswaardigheden.

Het verschil tussen de passen is het aantal dagen dat je Petra kunt bezoeken. Met de Jordan Wanderer pas (ongeveer € 90,- per persoon) kun je één dag naar Petra, met de Jordan Explorer (ongeveer € 95,- per persoon) kun je twee dagen naar Petra en met de Jordan Expert (ongeveer € 100,- per persoon) kun je drie dagen naar Petra.

Petra Monastery

Is het altijd voordelig om een Jordan Pass te kopen?

Het antwoord op de vraag is eigenlijk altijd “Ja”, mits je tenminste drie dagen in Jordanië blijft. Er zijn twee situaties, die ik hieronder toelicht.

Vliegen naar Jordanië

Vlieg je direct naar Jordanië? Dan ben je verplicht om bij aankomst op het vliegveld een visum te kopen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 50,- (40 JOD) per persoon. Ben je ook van plan om een bezoek te brengen aan de historische stad Petra? Dan betaal je voor één dag € 62,50 (50 JOD) per persoon. Deze twee bedragen samen zijn dus al meer dan dat een Jordan Pass kost en dan hebben we het nog niet eens over de andere bezienswaardigheden. In dit geval is de Jordan Pass dus voordeliger, dan alles los te betalen. Daarnaast scheelt het je ook nog eens tijd, omdat je niet elke keer in de rij hoeft te staan voor een ticket.

Landgrenzen

Ga je, net als wij, eerst naar Israël en steek je de landgrens over naar Jordanië? Dan hoef je, als je langer dan drie dagen in Jordanië verblijft, niet voor je visum te betalen. Dat scheelt € 50,- (40 JOD) per persoon, waardoor wij hebben besloten om de pas niet te kopen. Achteraf had het niet veel uitgemaakt. Petra kost voor één dag € 62,50 (50 JOD) per persoon, Wadi Rum ongeveer € 6,- (5 JOD) per persoon, Jerash € 10,- per persoon en de Citadel van Amman € 2,50 per persoon. De andere bezienswaardigheden kosten veelal rond de € 2,- per persoon. Voor ons was het aanschaffen van de pas ongeveer even duur, maar als we het opnieuw hadden kunnen doen, hadden we gemakshalve gewoon de Jordan Pass gekocht!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.