Homepage ZwitserlandMeer van Genève Tip: Bezoek het Kasteel van Chillon

Tip: Bezoek het Kasteel van Chillon

door Romy
Kasteel van Chillon

In Zwitserland, aan het meer van Genève, vind je het eeuwenoude Kasteel van Chillon. Dit is het kasteel dat als inspiratiebron is gebruikt voor het kasteel van Prins Erik in de film van De Kleine Zeemeermin. Grappig toch? In dit artikel vind je informatie over een bezoek aan het Kasteel van Chillon.

Kasteel van Chillon

Het Kasteel van Chillon stamt uit de 13e eeuw en is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa. Het kasteel is gebouwd op een rotsachtige eiland, wat een strategische keuze is geweest om de doorgang tussen Noord- en Zuid-Europa te controleren. Chillon wordt gekenmerkt door drie belangrijke periodes uit de geschiedenis, namelijk de Savoye periode (12e eeuw – 1536), de Bernse periode (1536-1798) en de Vaud periode (1798 tot nu).

Bezoek het Kasteel van Chillon

Het is mogelijk om het kasteel van binnen te bekijken. Als je Chillon binnenloopt, keer je direct terug in de tijd! In totaal zijn er 41 ruimtes die je kunt bekijken, waar je zo een aantal uren zoet mee bent. Elke zaal, kamer of plein onthult een deel van de geschiedenis van het kasteel. Zo vind je hier onder andere een gevangenis, een crypte, verschillende eet- en slaapkamers, verdedigingstorens en een wapenkamer. Onwijs tof om overal door heen te lopen en je in een andere wereld te wanen!

Je kunt er voor kiezen om tijdens je bezoek gebruik te maken van een audiogids, die je informatie geeft over de architectuur en de geschiedenis van het kasteel. Zelf vind ik dit altijd leuker, omdat je dan toch meer informatie krijgt dan dat je zelf door het kasteel loopt. Wil je dit niet? Er is er ook een gratis brochure verkrijgbaar met informatie in het Nederlands.

De entreekosten bedragen 12,50 CHF per persoon. In 2020 gaat de prijs omhoog naar 13,50 CHF per persoon. De openingstijden vind je hier.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.